9. kolo
22.10.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Yusuf Yazici (© AFP)

Jazýčkem na vahách byl v Lille Yazici. Úsporný režim Brestu tentokrát úspěch nepřinesl

Lille porazilo v devátém kole Ligue 1 Brest 1:0. Dogy otevřely skóre už v šesté minutě díky trefě Yusufa Yaziciho, a ačkoliv hosté měli na odpověď téměř celý zápas, k vyrovnání se nepropracovali. Domácí tak soupeře z Bretaně, který čekal na přemožitele téměř dva měsíce, přeskočili v tabulce a posunuli se na slušnou pátou příčku.

Brest byl jedním z překvapení letošního ročníku nejvyšší francouzské ligy, jelikož po osmi kolech prohrál pouze jednou a s 15 získanými body se nacházel na čtvrté příčce v tabulce. Se sérií pěti zápasů v řadě bez porážky nastupoval do utkání proti domácímu Lille. Dogy dosud zvítězily v lize třikrát, což určitě chtěly vylepšit. S ohlédnutím na nabitý program před reprezentační pauzou však mohly být se sedmou pozicí spokojeny.

Vstup do utkání jim však vyšel náramně, protože šly po pár minutách do vedení. Edon Zhegrova poslal míč do soupeřova vápna, kde se po zmatcích odrazil až k Yazicimu, jenž bez problému otevřel skóre střelou do odkryté brány. Před odehranou půlhodinou mohl úspěšný střelec zdvojnásobit svůj gólový účet. Turkův pokus k tyči ovšem vytěsnil pohotový Marco Bizot.

Začátek druhé půle začaly Dogy opět aktivněji. Hned dvakrát nebezpečně pálil Jonathan David, nicméně neuspěl. Nejprve se opřel do odraženého míče a zamířil k levé tyči, podruhé se odhodlal k ráně zpoza vápna k pravé tyči, v obou případech proti němu však zakročil Bizot. Šance Pirátů byly k vidění ojediněle, v jedné se objevil Martín Satriano, ovšem nikým nehlídaný útočník přestřelil. Nic zajímavějšího žádná ze stran nenabídla.

Lille tak domácí zápas s rozjetými Piráty zvládlo a získalo tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 29. října. Dogy změří síly s Monakem, Brest se poté střetne s PSG.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele