12. kolo
12.11.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Edon Zhegrova u míče (© AFP)

Přemožitel Liverpoolu se do Ligue 1 vrátil cennou remízou. Vyrovnávací trefu obstaral Dallinga

Hráči Lille remizovali ve 12. kole Ligue 1 s Toulouse 1:1. Domácí přetavili svou aktivitu v první branku po půlhodině hry, kdy si na centr skvěle naběhl mladý obránce Leny Yoro. Čtvrtečním skalpem slavného Liverpoolu povzbuzení Les Violets na jeho zásah odpověděli v 65. minutě, kdy se trefil Thijs Dallinga. Talentovaný nizozemský útočník se po slabším startu sezony prosadil v pátém z posledních šesti soutěžních duelů.

V lepším rozpoložení se nacházel tým ze severu Francie, jenž se chlubil osmizápasovou sérií bez porážky napříč všemi soutěžemi. Vrásky na čele přesto dělal fanouškům Lille autor 24 přesných zásahů z loňského ročníku Ligue 1 Jonathan David, který měl po třetině letošní sezony na kontě pouhé dvě ligové branky. Daleko závažnější problémy ale řešilo ještě do čtvrtečního utkání Evropské ligy Toulouse, když čekalo na vítězství pět zápasů v řadě. Pak však proti Liverpoolu roztrhalo papírové předpoklady a Reds překvapivě porazilo.

Žádný z týmů se v úvodní půlhodině nedostal k jedinému zakončení, balon na svých kopačkách drželi převážně hráči Lille, ale dlouho si žádný střelecký pokus nevypracovali. To se změnilo až ve 30. minutě, kdy domácí poslal do vedení teprve 17letý Yoro. Mladý Francouz si na úrovni penalty naskočil na přesný centr, jenž vyslal Edon Zhegrova, a nechytatleně ho usměrnil na zadní tyč. Na jeho trefu mohl v první minutě nastavení navázat David, který se po rychlém brejku objevil volný na levé straně. Kanadský útočník si zpracoval míč do střelecké pozice a tvrdou ranou letící pod břevno donutil gólmana Guillauma Restese k výtečnému zákroku.

Přesně po hodině hry se v obrovské příležitosti objevil Zhegrova, jenž se po krátkém přiťuknutí propracoval k přízemní střele z bezprostřední vzdálenosti, kterou ale napálil pouze do gólmana Restese. Fotbalisté Toulouse se v druhé půli začali domácímu mužstvu herně vyrovnávat, z čehož pramenila vyrovnávací trefa Dallingy, který se prosadil hlavou po standardní situaci. Překlopit vedení zpět na stranu Dog mohl Rémy Cabella, jenž si krásně poradil s obranou soupeře a následnou střelou orazítkoval levou tyč. Podobně dopadla prudká rána Tiaga Santose, kterou Restes konečky prstů vytáhl na břevno.

Utkání tak poprvé po čtyřech vzájemných zápasech nenašlo vítěze a skončilo remízou. Lille se v příštím kole 26. listopadu představí v Lyonu, zatímco Toulouse ve stejný den zavítá do Nice.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele