22. kolo
18.02.2024 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Montpellieru (© AFP)

Netradiční střelci pomohli Montpellieru nalézt ztracený recept na vítězství

Montpellier ukončil ve 22. kole Ligue 1 více než dvouměsíční čekání na triumf v nejvyšší soutěži, když porazili Méty 3:0. O málo vídaném úspěchu La Paillade se navíc rozhodlo velmi rychle, neboť vítěznou trefu obstaral už ve třetí minutě Issiaga Sylla. Na guinejského hráče navázal po změně stran mimo jiné jeho kolega z defenzivy Modibo Sagnan, přičemž pro oba se jednalo o první přesný zásah v sezoně. Celek z jihu Francie tak opustil barážovou 16. příčku, na které se nacházel před začátkem utkání. Les Grenats naopak zůstali předposlední.

Montpellier vstupoval po pěti ligových duelech bez vítězství do jednoho z klíčových utkání sezony. Bitva s Métami byla okořeněna tím, že oba celky od sebe dělily pouhé dva body, přičemž hosté se nacházeli na pozici znamenající přímý sestup. Domácí sice první vzájemný střet na konci minulého roku ovládli, Les Grenats se ovšem na zápas dobře naladili poslední velmi cennou remízou se silnou Marseille.

Stejně jako ve zmíněném prosincovém klání se brzy po začátku ujali vedení fotbalisté La Paillade. Jordan Ferri poslal přesný průnikový pas na Syllu, který zleva propálil Alexandra Oukidju.

Rychlou trefou povzbuzení hráči Montpellieru v první půli diktovali tempo, za což byli v 15. minutě málem odměněni druhým zásahem. Chyby obránce se pokusil využít Mousa Al Tamari, z těsné blízkosti ale gólmana nepřekonal. Krátce nato rozvlnil síť na druhé straně Didier Lamkel Zé, skvěle umístěné ráně čerstvé posily Mét však předcházel ofsajd. V závěru poločasu na Oukidju znovu nevyzrál z hranice vápna pálící Al Tamari, a hosté tak odcházeli do šaten s jednobrankovým mankem.

Zaslouženého zvýšení náskoku se celek z jihu Francie dočkal v 50. minutě, kdy si Sagnan našel milimetrový centr od rohového praporku, který hlavou pohodlně doklepl do sítě. La Paillade se po druhé trefě zatáhli do defenzivy a přenechali iniciativu nováčkovi soutěže. Ten se ale přes poctivě bránící domácí fotbalisty dostával k zakončení nadále jen sporadicky. Naopak chvíli před koncem inkasovali Les Grenats potřetí, když pokutový kop po nastřelené ruce bezpečně proměnil Téji Savanier.

Montpellier tak ovládl i druhé vzájemné střetnutí v sezoně. V následujícím kole se 25. února střetne s Marseille, Méty přivítají o dva dny dříve Lyon.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele