19. kolo
28.01.2024 13:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

U míče Angel Gomes (© AFP)

Montpellier HSC - Lille OSC 0:0

Hráči Montpellieru remizovali v 19. kole Ligue 1 s Lille 0:0. Bezgólové utkání do jisté míry ovlivnilo vyloučení z konce prvního poločasu, kdy se po zbytečné druhé žluté kartě poroučel předčasně do sprch Ayyoub Bouaddi. Záložník, jenž v A-týmu Dog debutoval v říjnu minulého roku, kdy mu bylo čerstvých 16 let, si tak pokazil svůj premiérový start v základní sestavě ligového duelu. Hosté pak sice nesložili zbraně, přesto poprvé od roku 2017 opouštěli Stade de la Mosson bez vítězství v kapse.

La Paillade na své půdě zřídkakdy prohráli, jenže zároveň tam pouze jednou brali plný počet bodů. Lille začala v porovnání s předchozími ročníky haprovat ofenziva, na druhé straně hřiště však působilo velmi jistě a v 18 kolech inkasovalo jen 14 branek. Na stadionech soupeřů ho ovšem kombinace těchto faktorů přiváděla spíše k neúspěchům, když na venkovních výjezdech ovládlo jen jeden z posledních pěti duelů.

V úvodních minutách se hra přesouvala ze strany na stranu, ale bez větších šancí před oběma brankami. Dobrou příležitost otevřít skóre měl ve 22. minutě Angel Gomes, jehož střela z hranice vápna směřovala těsně vedle. Obtížný zákrok musel ve 32. minutě vytáhnout hostující Lucas Chevalier, když Wahbi Khazri zakončoval z voleje z hranice malého vápna, gólman však míč vytěsnil nad břevno. Krátce před pauzou se musel znovu činit Chevalier, jenž krásným zákrokem zneškodnil ránu Jorise Chotarda směřující do šibenice. V nastaveném čase první půle navíc Bouaddi velmi zkomplikoval zápas svému týmu, když uviděl za zatažení soupeře za dres druhou žlutou kartu.

Početní výhoda však po změně stran Montpellieru příliš nepomáhala. Utkání pokračovolo spíše kombinací mezi vápny s občasnou dalekonosnou střelou mimo tři tyče. Po hodině hry se navíc dosud poměrně mírnému rozhodčímu začínala hra trochu vymykat z rukou, a ten tak byl nucen vytáhnou čtyři žluté karty v rozmezí šesti minut. Slibné zakončení si v 69. minutě připsal Edon Zhegrova, avšak jeho rána těsně minula vzdálenější tyč. Jediná branka, které se tak diváci dočkali, byla trefa Yusufa Yaziciho, jenže té předcházel jasný ofsajd.

Diváci na Stade de la Mosson tak byli už počtvrté za sebou svědky nerozhodného výsledku. Montpellier se v příštím kole představí 3. února na půdě Rennes, Lille o den později přivítá Clermont.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele