24. kolo
03.03.2024 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavující Arnaud Nordin (© AFP)

Štrasburk znovu nedosáhl na výhru v Montpellieru, hosty připravil o radost pozdní gól

Montpellier remizoval ve 24. kole Ligue 1 se Štrasburkem 2:2. Alsasany sice přiblížili prvnímu triumfu na Stade de la Mosson od roku 2004 po změně stran proměněnou penaltou Habib Diarra a Emanuel Emegha, tříbodového úspěchu se ale hosté nakonec nedočkali. Domácí totiž v 87. minutě srovnali po zakončení dvougólového Arnauda Nordina, jenž svým čtvrtým a pátým zásahem v ročníku minimálně na chvíli udržel La Paillade na důležité 15. pozici.

Jediná výhra z posledních sedmi ligových klání Montpellier povážlivě přiblížila sestupovému pásmu, nad kterým se po minulém kole udržel jen díky skóre. O moc lépe na tom ale nebyli ani na 13. pozici nacházející se Alsasané, kteří po pozitivních výsledcích z přelomu roku čtyřikrát za sebou v lize padli a sebevědomí jim nedodala ani pohárová porážka s Lyonem po penaltách.

Utkání od úvodu nabízelo poměrně vyrovnanou podívanou, kterou oba celky doplnily o několik nepřesných střeleckých pokusů. První vážnější situaci připravil ve 25. minutě před bránou Montpellieru Junior Mwanga, jenž z hranice pokutového území vyslal jedovatou ránu letící pod břevno. Benjamin Lecomte v rozhodující chvíli svůj celek podržel a míč vyrazil. Na tuto příležitost odpověděl na druhé straně Akor Adams, jehož hlavičku po centru z pravé strany zastavila horní tyč.

Štrasburk vstoupil do druhého dějství nejlepším možným způsobem. Po podražení, kterého se v pokutovém území dopustil Kiki Kouyaté, byla nařízena penalta. K té se postavil Diarra a ranou do spodního růžku brány ji nekompromisně proměnil. Montpellieru se podařilo jednogólové manko smazat v 71. minutě. Tým z jihu Francie rozehrál rohový kop, na centrovaný míč Tejiho Savaniera si nejvýše vyskočil Nordin a hlavou jej usměrnil na vzdálenější tyč. Hosty vrátil zpátky do vedení Emegha, který se po přesné křižné přihrávce do šestnáctky tváří v tvář brankáři Lecomtovi nemýlil. Ani tato trefa se však neukázala být vítěznou, jelikož v 87. minutě podtrhl svůj skvělý výkon druhou brankou Nordin.

Montpellier se tak v utkání se Štrasburkem rozešel bez vítěze. Na zisk bodu se La Paillade pokusí navázat 8. března v Nice, hosté změří o dva dny později síly s Monakem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele