6. kolo
24.09.2023 17:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Özgür Yildirim v souboji s Falayem Sackem (© AFP)

Mistr remíz dostál své pověsti. Duel v Montpellieru byl přehlídkou brankářských zákroků

Montpellier remizoval v šestém kole Ligue 1 na vlastním hřišti 0:0 s Rennes. Utkání vládli na obou stranách brankáři, kteří předvedli několik kvalitních zákroků a výrazně přispěli k první dělbě bodů mezi těmito soupeři od ledna roku 2019. Té nedokázal zabránit ani Wahbi Khazri, jehož ostrá rána orazítkovala po hodině hry pouze horní tyč. Hosté tak znovu potvrdili, že v úvodu sezony v nerozhodném výsledku našli zalíbení, neboť se s ním loučili už popáté v řadě.

Forma jihofrancouzského celku nebyla, stejně jako v průběhu většiny minulé sezony, ani na prahu té nové kdovíjak oslnivá. Jediné vítězství zatím dokázali domácí ukořistit v duelu s Lyonem, což ale vzhledem k bídnému rozpoložení slavného týmu neznamenalo až tak velký úspěch. O něco lépe na tom bylo Rennes, které před tímto kolem disponovalo druhou nejlepší ofenzivou soutěže a ještě nepoznalo hořkost porážky, čtyři remízy v řadě ale fanouškům velkou radost nedělaly.

Jako první se výraznou dominanci hostů pokusil využít po necelých 10 minutách zápasu Ibrahim Salah, jenž obdržel přihrávku do vápna a přízemní ranou na bližší tyč vyprášil rukavice gólmana. Marocký rychlík se připomněl také po čtvrthodině hry, kdy si zaběhl za obranu Montpellieru, ale pohotovým pokusem znovu nevyzrál na Benjamina Lecomteho. Domácí se více do hry dostali až ve druhé části poločasu, a velezkušený Steve Mandanda v bráně Rennes se tak pořádně zapotil až ve 34. minutě. K zakončení z úhlu se dostal Khazri, ani jeho pokus však kvůli skvělému zákroku mistra světa z roku 2018 k otevření skóre nevedl.

Nejblíže úvodnímu zásahu byl těsně po uplynutí hodiny zápasu celek z jihu Francie. Aktivní Khazri napřáhl uvnitř šestnáctky a jeho dělovku zastavilo až břevno Mandandovy brány. Krátce nato měl na druhé straně plné ruce práce Lecomte. Gólman Montpellieru nejprve zlikvidoval střelu bez přípravy z kopačky Amineho Gouiriho a následně obstál rovněž proti unikajícímu Fabianu Riederovi. V závěru utkání bylo patrné, že ani jeden tým nechce udělat chybu a žádné další vyložené příležitosti už k vidění nebyly.

Rennes tedy potvrdilo pověst remízového specialisty a opět si se svým protějškem rozdělilo body. Jeho dalším soupeřem bude 1. října Lorient, zatímco Rennes ve stejný den přivítá Nantes.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele