23. kolo
25.02.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Allianz Riviera (© AFP)

Clermont se zahozenou penaltou připravil o cennou výhru nad Nice

Fotbalisté Clermontu se ve 23. kole připravili o výhru na stadionu Nice, odkud odjeli s bodem za remízu 0:0. Největší šanci měl v nastavení úvodního poločasu Shamar Nicholson, který se po faulu v pokutovém území postavil k penaltě. Jeho pokus do pravé poloviny brány ale brilantně vystihl brankář Marcin Bulka. Po zbytek zápasu se ani jeden z aktérů utkání nepouštěl do výrazných akcí, a hosté tak zůstali na čtvrté příčce o bod za Monakem.

Více než aktuální forma může fotbalisty Nice těšit třetí příčka v tabulce. Honba za umístěním na pozicích znamenajících evropské poháry se stala více napínavou nejenom díky posledním dvěma prohrám domácích. Clermont se naopak nemohl dostat ze sestupového dna, ve kterém strávil všechna odehraná kola aktuální sezony.

Rychlý a velice fyzický start do zápasu pohotově smířil rozhodčí, který hned v osmé minutě dal první žlutou kartu za ostrý faul ve středu hřiště, čímž tak jasně naznačil, aby se hráči obou celků uklidnili. Po zbytek poločasu se spíše čekalo na chybu soupeře. Ta také přišla ve 45. minutě, když měl Bilal Boutobba na kopačce tutovku po hrubé chybě obrany. Naštěstí pro domácí fanoušky Boutobba sám před brankářem zpanikařil a vůbec netrefil míč. V posledních minutách nastavení v prvním poločase se řešil faul ve vápně, který nakonec vyústil v pokutový kop pro Clermont. Nicholson ovšem nekvalitně trefenou penaltou nedokázal proměnit vyloženou šanci a skóre zápasu se neměnilo.

Po začátku druhého poločasu hned několik hráčů na obou stranách střídalo, ovšem obraz hry se nezměnil. Stále se hrálo převážně v polovině hřiště s občasným pokusem o sprint za obranu soupeře. S blížícím se koncem utkání si oba celky uvědomovali důležitost případného bodu a o to víc se ani jeden nepouštěl do velkých akcí dopředu.

Nice nevyhrálo ani proti poslednímu celku tabulky. Na cenný bod budou chtít hosté navázat 2. března s Marseille, o den později se domácí představí v Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele