11. kolo
05.11.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů OGC Nice (© AFP)

Výkony Nice připomínají kolovrátek. Rennes na Azurovém pobřeží položil gól do šatny

Rennes nestačilo v 11. kole Ligue 1 na dosavadní překvapení ročníku z Nice, se kterým padlo 0:2. Domácí celek se vrátil do čela soutěže díky zásahu Jérémieho Bogy ze závěru prvního poločasu. Orlům málem v pátém z posledních šesti střetnutí stačil na tříbodový zisk jediný zásah, tuto pozoruhodnou bilanci však nakonec překazil vlastním gólem Steve Mandanda. V táboře hostů tak zavládl smutek, protože je porážka odsoudila k propadu na nelichotivou 11. příčku.

Nice sice gólově příliš nezářilo, přesto v minulém kole prodloužilo od května trvající sérii neporazitelnosti. Orli byli jediným celkem v nejvyšší francouzské soutěži, jenž od startu sezony ještě nepoznal přemožitele. Za úspěchy stála především pevná defenziva, která za 10 utkání inkasovala pouze čtyřikrát. Tentokrát Les Aiglons přivítali Rennes, jež se naopak v posledních týdnech poměrně trápilo a z pěti předchozích klání zvítězilo jen jednou.

V úvodu zápasu se do obrovské příležitosti dostal středopolař Khéphren Thuram, ve velké rychlosti nicméně nedokázal přesně zamířit a bránu minul. O chvíli později se z podobného úhlu snažil prosadit Hicham Boudaoui, výsledek byl ovšem stejný jako v případě jeho spoluhráče. Na druhé straně se pokusil otevřít skóre pravý obránce Lorenz Assignon, ani on však nemířil do prostoru mezi třemi tyčemi.

Zajímavé to bylo i před brankou Marcina Bulky, který musel vyrazit těžkou skákavou střelu Benjamina Bourigeauda. V závěru prvního dějství se domácí dočkali naprosto zaslouženého vedení. Centrovaný míč propadl k Bogovi, jenž s přehledem poslal míč za záda zkušeného Mandandy.

Krátce po přestávce mohlo být vedení domácích už dvougólové, Bouadoui však z bezprostřední blízkosti nastřelil pouze Mandandu. Hosté měli i nadále problém dostat se do hry. Držení míče sice hrálo v jejich prospěch, ale dlouho si nedokázali vypracovat žádnou příležitost. Udržet čisté konto ale rozhodně nebylo jednoduché. Likvidační zákrok Youssoufa Ndayishimiyeho totiž ocenil hlavní rozhodčí červenou kartou, a "Orli" tak dohrávali v oslabení.

Alespoň tedy do 85. minuty, kdy se na druhé straně nechal vyloučit stoper Warmed Omari. Nice tak získalo přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, který si do brány nešťastně srazil Mandanda.

Domácí tedy získali další tři body a zůstávají neporaženi. V následujícím kole se 10. listopadu střetnou s Montpellierem, Rennes změří o dva dny později síly s Lyonem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele