5. kolo
17.09.2023 17:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Stade Vélodrome (© AFP)

Olympique před střety s giganty zaváhal. Toulouse obralo Marseille o body po šesti letech

Toulouse remizovalo v pátém kole Ligue 1 s Marseille 0:0. Olympionici byli v zápase podle očekávání aktivnějším týmem, svou převahu však nedokázali promítnout do skóre. Les Violets tak i přes opatrnější výkon dokázali obrat historicky jediného francouzského vítěze Ligy mistrů o bodový zisk poprvé od roku 2017. Domácí celek se navíc ne zcela ideálním způsobem naladil na následující těžká ligová střetnutí proti PSG a Monaku.

Červená karta pro soupeře zatím pro Marseille v této sezoně nikdy nevěstila nic dobrého. Už dvakrát se jí totiž stalo, že dobře rozehraný duel umocněný početní převahou vyústil pouze v dělbu bodů, přičemž zejména ztráta dvougólového vedení pro oslabeným Métám byla ukázkovou ostudou. Doma ale byli Olympionici dosud stoprocentní a dle papírových předpokladů to tak mělo zůstat i po utkání s Toulouse. S Le Tef naposledy ztratili body před šesti lety, výkony hostů navíc měly k ideálu daleko.

Úvod zápasu byl od obou týmů velmi opatrný a dlouho se nikdo nemohl dostat do větší gólové příležitosti. Až ve 28. minutě si připravili šanci domácí, když z hranice pokutového území pálil Pierre-Emerick Aubameyang, jehož střelu vyrazil Guillaume Restes. Gabonský útočník mohl udeřit také v závěru první půle, kdy se pokusil o akrobatické zakončení, nůžky se mu ale nepovedly. V nastavení se z pravé strany opřel do míče Vitinha, jehož pokus zneškodnil pozorný Restes.

Vstup do druhého poločasu byl podobný tomu prvnímu. Ani jednomu z celků se nedařilo ohrozit branku soupeře. V 58. minutě byli Les Olympiens do té doby nejblíže ke gólu. Valentin Rongier po centru namířil svou střelu hlavou pouze do levé tyče. O čtvrthodinu později domácí zahrozili znovu. Akci plnou přihrávek po pravé straně hřiště zakončoval z hranice velkého vápna Amine Harit, jeho rána však minula cíl. O chvíli později rozehrával přibližně z 20 metrů přímý kop Jonathan Clauss, jeho střela ale skončila na břevně. Domácí svou následnou útočnou převahu v branku nepřetavili a zápas skončil bez gólů.

Více než 11leté čekání Toulouse na vítězství ve vzájemném utkání tak bylo znovu prodlouženo, zisk bodu ale pro něj nemohl být zklamáním. V příštím kole se 24. září představí v Lens, Marseille tentýž den zavítá ke šlágru na půdu PSG.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele