9. kolo
21.10.2023 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Výlet do hlavního města Štrasburku tradičně zhořkl, PSG se díky Mbappému dostalo do čela

Fotbalisté PSG se v devátém kole Ligue 1 nenechali zaskočit a v Parku Princů porazili Štrasburk 3:0. Jasnou herní dominanci se podařilo domácím přetavit ve tři body především zásluhou Kyliana Mbappého, který nejprve z pokutového kopu otevřel skóre a následně se do statistik zapsal také jako asistent. Příspěvky 24letého francouzského reprezentanta tak napomohly k již 37. neúspěchu Alsasanů v Paříži, kde červenomodré nikdy neporazili.

PSG alespoň částečně napravilo ostudný výkon z Ligy mistrů, kde padlo proti Newcastlu vysoko 1:4, když v posledním ligovém kole porazilo Rennes. Ani po osmi odehraných kolech ovšem pařížský hegemon nebyl na čele tabulky. Po utkání se Štrasburkem už tomu tak ale mohlo být, jelikož na první příčku ztráceli Pařížané jen dva body. K dalším třem jim měl pomoci Mbappé, který se rozstřílel i na reprezentačním srazu, kde během dvou utkání zaznamenal dvě trefy a jednu asistenci.

Štrasburk měl evidentně v úmyslu zaskočit soupeře hned od úvodního hvizdu tvrdou fyzickou hrou. To se však fotbalistům z Alsaska krutě nevyplatilo, v osmé minutě poslal Junior Mwanga ve vápně k zemi Goncala Ramose. Nedovolený zákrok potrestal parádně utaženým zakončením k levé tyči Mbappé. Lebo Mothiba se tři minuty po inkasovaném gólu radoval z vyrovnání, předcházel mu ale ofsajd. Ve druhé trefě Pařížanů měl opět prsty Mbappé, jenž ve 31. minutě našel přímo před brankou Carlose Solera. Ten neměl těžkou práci a ranou do víka stanovil poločasový stav 2:0.

Ani intenzivní déšť nerozhodil ve druhém poločase ligového mistra, pokračoval jeho dominantní takticky vyspělý výkon. Mbappé si před uplynutím 10 minut od změny stran dokázal připravit dvě velmi zajímavé střelecké příležitosti, zaskvěl se však Matz Sels. V 77. minutě stanovil konečný stav zásluhou skvělé kličkované vápnem Alsasanů Fabián Ruiz.

PSG tak doma potvrdilo roli favorita a získalo podruhé v řadě tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 29. října. Pařížané změří síly s Brestem, Štrasburk se utká s Rennes.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele