22. kolo
18.02.2024 13:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Mohamed Bamba (© AFP)

Lorient odmítá roli adepta na sestup, fantastickou formu zimní akvizice pocítil i Štrasburk

Štrasburk nezvládl domácí utkání 22. kola Ligue 1, když prohrál s Lorientem 1:3. Donedávna nejslabší celek soutěže se v posledních týdnech herně zvedl. Za dobré výsledky mohl vděčit zejména Mohamedu Bambovi, jenž se od svého lednového příchodu z rakouského Wolfsbergu trefil ve všech kláních. Útočník z Pobřeží slonoviny se tentokrát prosadil hned dvakrát, a pomohl tak Les Merlus k posunu na 13. příčku.

Lorientu se dva úvodní únorové duely povedly na výbornou, když nejprve vyhrál v Métách a následně naplno bodoval i proti Reims. Protažení této série navíc nemuselo být ve Štrasburku nereálné. Le Racing se sice rozloučil s předchozím kalendářním rokem třemi ligovými výhrami v řadě, v tom novém však získal ve čtyřech kláních pouhé dva body.

Rozjetí Les Merlus udeřili krátce po úvodním hvizdu. Čisté svědomí rozhodně nemohl mít Alaa Bellaarouch, kterému vypadl z rukavic nenápadný centr z pravé strany. K celé situaci se nejlépe postavil Bamba, jenž ukázal instinkt útočníka a vzniklou chybu potrestal.

Z pohledu hostí mohlo být ještě veseleji. Na hranici šestnáctky si totiž připravil palebnou pozici Laurent Abergel. Jeho tvrdou střelu nártem však perfektně lapil Bellaarouch, a alespoň částečně tak odčinil předešlou minelu. V nastaveném čase prvního poločasu Lorient přece jen své vedení navýšil. Po rychlé kombinaci se Théo Le Bris prezentoval milimetrově přesným stříleným centrem, kterým našel hlavu Bamby a ten už pohodlně uklidil balon do odkryté klece.

Ani po změně stran útočné choutky hostujících hráčů neuvadaly, a demolice Štrasburku tak mohla pokračovat. Po účinném napadání Tiemoueho Bakayoka nezvládl udržet míč ve středu hřiště Jessy Deminguet. Následné zakončení francouzského záložníka ještě zvládla defenziva domácích odvrátit. Naneštěstí pro ně pouze k nohám Juliena Ponceaua, který se nacházel ve správný čas na správném místě a nedal Bellaarouchovi šanci.

Jako blesk z čistého nebe ovšem na druhé straně udeřil po rohovém kopu kapitán Frédéric Guilbert. Celkovou frustraci domácích ještě v nastaveném čase podtrhl Dilane Bakwa, jenž se nechal hloupě vyloučit.

Únorová forma Lorientu tak pokračovala i v Alsasku. Les Merlus v příštím kole přivítají 24. února Nantes, do Štrasburku přijede tentýž den Brest.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele