17. kolo
20.12.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Přehlídka vlastních gólů udělala radost Štrasburku. Lille přišlo v Alsasku o pozoruhodnou sérii

Štrasburk porazil v 17. kole Ligue 1 na svém hřišti Lille 2:1 a připsal si první ligovou výhru nad Dogami od srpna 2017. Utkání se přitom nevyvíjelo pro domácí dobře, když už ve 20. minutě poslal soupeře do vedení do vlastní brány hlavičkující 20letý Abakar Sylla. V závěru první půle ale Alsasané srovnali rovněž zásluhou vlastního gólu, jehož autorem byl ještě o dva roky mladší Leny Yoro. Po změně stran pak jejich obrat dokonal parádní ranou další nadějný talent Junior Mwanga. Hostující čtyřnásobný francouzský šampion tak po sérii 15 soutěžních duelů v řadě bez porážky odjížděl domů s prázdnou.

Kouči Paulu Fonsecovi se v minulém kole podařil opravdový majstrštyk, když si pošetřil na lavičce kanonýra Jonathana Davida až do úplného závěru, aby Kanaďan v nastavení obral PSG vyrovnávací trefou o body. Lille se snažilo na nečekaný výsledek navázat i ve Štrasburku, kam naopak přicestovalo v roli papírového favorita. Jenže Racing se v posledních dvou týdnech zvedl nejen herně, ale i výsledkově a připsal si vítězství nad Le Havrem a Lorientem.

"Dogy" na trávníku od úvodu dominovaly a už ve třetí minutě mohl domácího gólmana překonat Edon Zhegrova. Kosovský útočník zakončoval nikým nehlídaný z pravé strany, jenže s jeho přízemní střelou si poradil připravený Matz Sels. Ve 20. minutě už fotbalisté Lille skóre otevřeli. Aktivní Zhegrova centroval do šestnáctky, kde si míč při snaze zažehnat nebezpečí srazil do vlastní sítě Sylla.

Postupem času se však dostal více do hry i Štrasburk, který se chvíli před pauzou dočkal vyrovnání. Také v tomto případě byla branka posouzena jako vlastní poté, co pokus Emanuela Emeghy z malého vápna nešťastně tečoval Yoro.

Vrátit hosty do vedení se v 56. minutě málem podařilo Davidovi, jehož zakončení z ostrého úhlu ale skvělým skluzem vytěsnil na rohový kop Lucas Perrin. Po hodině hry na druhé straně neuspěl ani Emegha. Talentovaný Nizozemec se na úrovni penaltového puntíku dostal k nadějné hlavičce, velkou šancí však trestuhodně pohrdl a zamířil vysoko nad břevno.

V 77. minutě už nicméně mohl na Stade de la Meinau propuknout výbuch radosti, když parádní ranou pod břevno rozvlnil síť Mwanga. Výhru svěřenců Patricka Vieiry mohl následně pojistit Dilane Bakwa, jeho trefu však vinou ofsajdu sudí odvolal.

Štrasburk může ukončení podzimní části soutěže mrzet, protože se ocitl ve skvělé formě a zvítězil potřetí v řadě. Racing se v příštím kole představí 12. ledna v Marseille, Dogy se pokusí zakousnout o dva dny později doma do Lorientu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele