7. kolo
29.09.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Loňská kometa z Lens se začíná probouzet, gólově se prosadila letní posila do útoku

Hráči Lens v sedmém kole Ligue 1 porazili domácí Štrasburk 1:0. Vyrovnané utkání rozhodla jediná trefa ze 16. minuty, o kterou se po krásné kličce postaral 20letý Elye Wahi, pro nějž šlo o první gól v dresu hostujícího celku. Racing Club, který po senzačním úspěchu v minulém ročníku zažíval rozporuplný start nové sezony, si tak připsal druhé vítězství v řadě. Zatímco domácí tým, jenž v uplynulém roce bojoval o záchranu, před víkendovými zápasy setrval na šesté příčce.

Loňský vicemistr Francie dal poprvé v letošní sezoně svým fanouškům důvod k radosti, jelikož v minulém kole doma porazil Toulouse 2:1. Racing Club tak prolomil velkou herní krizi, která trvala šest dlouhých zápasů bez jediného vítězství. Na povedený výkon chtěli fotbalisté Lens navázat na hřišti Štrasburku, který se ovšem nejevil jako jednoduchý soupeř. Od startu ročníku totiž prohrál pouze dvakrát a v tabulce se nacházel na šestém místě.

Lepší start duelu si připsal právě domácí celek. Konkrétně to byl v deváté minutě Dilane Bakwa, jenž si navedl míč z levé strany na osu hřiště a z pozice zhruba pět metrů před pokutovým územím vyslal dobře umístěný přízemní pokus, se kterým si ovšem gólman hostů poradil. V 16. minutě si na druhé straně do mezery mezi dvěma obránci seběhl Wahi, chytrým přehozením míče na levou nohu je dokonale zmátl a pohotovou střelou k tyči si otevřel střelecký účet v novém dresu.

Zhruba po půlhodině hry mohli hráči ve žluto-červeném přidat také druhý gól, když přesný diagonální pas převzal Florian Sotoca, jehož následná rána na bližší tyč šla jen těsně vedle.

Ačkoliv domácí do druhé půle vstupovali s jednogólovým mankem, dění na hřišti tomuto stavu příliš neodpovídalo. Alsasané se vůbec nikam nehnali a kromě jedné střely, jež navíc mířila zcela mimo, dlouho nebyla jejich ofenziva schopná nic vyprodukovat. Hosté, vědomi si svého náskoku, byli dokonce ještě pasivnější a první pokus po změně stran si připsali až čtvrthodinu před koncem.

Šachovou partii mohlo v 80. minutě definitivně rozčísnout Lens, jenže střídající Adrien Thomasson po chytré patičce Morgana Guilavoguiho v ideální pozici nevyzrál na svého bývalého spoluhráče v brance Štrasburku. V úplném závěru pak ještě přišla velká šance na vyrovnání, jenže skvělým zákrokem proti hlavičce Lucase Perrina se zaskvěl také gólman loňského vicemistra.

Lens se tak dostalo na vítěznou vlnu a ze Štrasburku si odvezlo další tři body. V následujícím kole vyzve 8. října na souboj Lille, Alsasané změří o dva dny dříve síly s Nantes.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele