27. kolo
31.03.2024 17:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Štrasburku (© AFP)

První domácí body Štrasburku roku 2024 vystřílelo dravé mládí z akademie

Fotbalisté Štrasburku zvítězili ve 27. kole Ligue 1 na vlastním hřišti nad Rennes 2:0. Mírný favorit z Bretaně sice držel balon na svých kopačkách častěji, žádnou vyloženou šanci si ovšem v průběhu celého duelu nevypracoval. Zato tým z Alsaska byl v koncovce o poznání preciznější, což se na skóre promítlo ve druhé půli. V rozmezí dvou minut se totiž prosadili mladí odchovanci Marvin Senaya a Jérémy Sebas, kteří Racingu po čtyřech předchozích neúspěších zařídili první domácí vítězství v tomto kalendářním roce.

Štrasburk v minulém kole zaznamenal klíčové vítězství v bojích o záchranu, když uspěl v Nantes 3:1, a vyhoupl se tak až na 12. příčku se čtyřbodovým náskokem na sestupovou zónu. Tentokrát jej ale nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož na jeho hřiště přijelo Rennes, které při dobré formě mohlo stále pomýšlet na příčky zajišťující pohárovou Evropu v následující sezoně.

Na cennou výhru ze západu Francie chtěli hráči Štrasburku jistě navázat, což potvrzovali již od úvodu. V osmé minutě si Emanuel Emegha po centru navedl balon do vápna, odkud pálil z otočky k pravé tyči, kde však stál připravený mistr světa z roku 2018 Steve Mandanda. Les Rennais drželi míč na kopačkách častěji než soupeř a vytvářeli tlak, Štrasburk ale předváděl skvělou obrannou práci, když třetí nejlepší útok ligy před pauzou nepustil k žádné střele mezi tři tyče.

Po změně stran byli blízko k otevření střeleckého účtu opět domácí. V 54. minutě vystavil Mandanda dvě exkluzivní stopky, nejprve vytáhl ránu Sebase k pravé tyči a o pár chvil později i pokus Andreye Santose. Aktivnější Štrasburk nakonec rozhodl utkání dvěma slepenými trefami. V 71. minutě se k dorážce dostal Senaya, jenž překonal bezmocného gólmana. Druhou branku přidal o dvě minuty později z velmi ostrého úhlu Sebas poté, co domácí předvedli ukázkový protiútok.

Štrasburk tak dotáhl zápas do vítězného konce. Oba celky čeká další ligový zápas 7. dubna. Le Racing se utká s Toulouse, tým z Bretaně vyzve Monako.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele