26. kolo
16.03.2024 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Terem Moffi (© AFP)

Nice se s rolí outsidera popasovalo na výbornou, rozjeté Lens opět pomohl zbořit Moffi

Fotbalisté Nice zvítězili ve 26. kole Ligue 1 na stadionu Lens 3:1 a připsali si první ligovou výhru od konce ledna. Úvodní gól vstřelil už v 11. minutě Terem Moffi, který rozhodl i předchozí vzájemný duel. Na jeho zásah navázal v úvodu druhého poločasu Khéphren Thuram a třetí trefu přidal z penalty znovu Moffi, jenž se proti Racingu prosadil už počtvrté v této sezoně. Les Aiglons se tak díky výhře posunuli o bod právě před Lens a v průběžné tabulce se usadili na čtvrtém místě.

Domácí mužstvo se dvěma cennými výhrami v řadě přihlásilo zpět do boje o výslednou druhou příčku, na níž zakončilo minulou sezonu. V aktuálním ročníku se na ní poměrně dlouho vyhřívalo Nice, jenže kouzlo trenéra Francesca Farioliho zřejmě pominulo. Ital původně ordinoval precizní defenzivu, nicméně Orli v posledních třech soutěžních duelech inkasovali sedm branek a v lize nevyhráli od konce ledna.

Hosty ale jako by špatná forma z posledních týdnů nabudila a do zápasu vstoupili velmi aktivně. V 11. minutě udělal velkou chybu domácí Facundo Medina, jehož o balon v nebezpečném prostoru obral Mohamed-Ali Cho. Ten vyřešil situaci dva na jednoho precizní přihrávkou na Moffiho, který už v poklidu zakončoval do prázdné branky. Podobná situace se opakovala o pár minut později. Tentokrát se do zakončení dostal po přihrávce Moffiho Cho, který však branku přestřelil. To ho nemuselo až tolik mrzet, jelikož se zřejmě jednalo o ofsajd. Okolo 40. minuty se do několika zajímavějších pozic dostali i Les Sang et Or. Největší příležitost měl David Pereira da Costa, který však branku Orlů minul.

V 53. minutě na sebe znovu upozornili hosté. Chybnou rozehrávku domácích zachytil Cho, jenž přesně našel Thurama. Syn slavného otce se v zakončení nemýlil a poslal Les Aiglons do dvoubrankového vedení. Situace se pro domácí ještě více zkomplikovala o 14 minut později. Abdukodir Khusanov fauloval v pokutovém území a hlavní sudí nařídil penaltu, kterou suverénně proměnil Moffi. Hráči Racingu se však nevzdávali a v 76. minutě snížil tvrdou ranou na rozdíl dvou gólů Elye Wahi. Více už toho ale domácí ani přes enormní snahu nestihli.

Nice tak ovládlo třetí vzájemný souboj v řadě a přeskočilo svého soupeře v tabulce. V příštím kole přivítá 31. března Nantes, Lens se představí o dva dny dříve v Lille.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele