17. kolo
20.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Keito Nakamura (© AFP)

Výsledkové strádání Remeše pomohlo ukončit brzké vyloučení. Le Havre trestal mladý Japonec

Remeš porazila v 17. kole Ligue 1 na domácí půdě Le Havre 1:0 a před krátkou zimní přestávkou se udržela v kontaktu s pohárovými příčkami. Svěřencům mladého kouče Willa Stilla k triumfu výrazně pomohl hostující záložník Rassoul Ndiaye, jenž byl ve 21. minutě vyloučen. Červenobílí přesilovku bleskově využili zásluhou Keita Nakamury a příznivý stav uchovali až do závěrečného hvizdu. V kádru domácích se tak objevil další nadějný Japonec poté, co je důležitým článkem jejich ofenzivy již druhou sezonu v řadě Junja Ito.

Remeš v minulém kole nestačilo na Lens, a zaznamenalo tak čtvrtou porážku z pěti zápasů, přičemž v každém prohraném utkání inkasovalo alespoň dva góly. I přes nedávné nezdary však Les Rouge et Blanc zůstali v boji o evropské příčky a v polovině sezony ztráceli na šestou pozici tři body. O odčinění nedávných zaváhání se chtěli pokusit doma proti Le Havre. Hosté ovšem přijížděli do Remeše dobře naladění, jelikož v posledním kole překvapivě porazili Nice 3:1.

Na Stade Auguste-Delaune příliš důvodů k radosti hráči nováčka soutěže neměli. Od úvodu jim dělalo problém držet s aktivním soupeřem krok, což se na výsledkové tabuli mohlo projevit ve 12. minutě, ale Teddy Teuma ranou k levé tyči gólmana Arthura Desmase nepřekonal.

Obrovská komplikace pro hosty přišla po 20 minutách hry. Nevybíravě totiž fauloval Ndiaye a po zásluze byl rozhodčí Stéphanie Frappartovou poslán předčasně do sprch. Domácím se početní převahu podařilo bleskově využít, když přízemní centr Thomase Foketa razantně mimo dosah Desmase zakončil Nakamura. Ještě před odchodem do kabin měl na kopačce zvýšení náskoku Reda Khadra, rodící se nebezpečí ovšem dobrým zákrokem zažehnal Desmas.

Krátce po změně stran se červenobílým podařilo rozvlnit síť podruhé, trefa Mohameda Daramyho však kvůli ofsajdu uznána nebyla. Domácí se poté i přes výhodu jednoho muže zaměřili na kontrolu hubeného náskoku a příležitostí k pojišťující trefě po útočných výpadech viděli diváci pramálo. Vadit jim to ale nakonec nemuselo, jelikož bezzubou ofenzivu mužstva z Normandie udrželi Stillovi svěřenci na uzdě a dovedli utkání do vítězného konce.

Remeš tak napravilo poslední porážky a doma získalo tři body. Oba celky nyní bude čekat téměř měsíční ligová přestávka.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele