14. kolo
01.12.2023 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Remeše (© AFP)

Racing si přivezl mizernou formu i do Remeše. Štrasburk odsoudily k neúspěchu mladé pušky

Hráči Remeše ve 14. kole francouzské Ligue 1 nezaváhali a po vítězství 2:1 nad Štrasburkem získali důležité tři body. Úvodní zásah zaznamenal po pohledné kombinaci už v 10. minutě mladý Maročan Amir Richardson, pro kterého se jednalo o třetí branku v sezoně. Ještě před pauzou navíc domácí klub vedení navýšil, když při akci 21letého Mohameda Daramyho pomohl míči do sítě hostující Lucas Perrin. Klub z Remeše tak nad Racingem vyhrál před vlastním publikem poprvé od roku 2018.

Červenobílí vystřídali dvě výhry bez inkasované branky dvěma prohrami, při kterých obdrželi v součtu šest gólů. Stále se však s 20 získanými body nacházeli v top pětce soutěže. Ze dvou špatných výsledků se navíc mohli dostat před vlastním publikem, kde přivítali Štrasburk. Ten na tom byl o poznání hůře, jelikož nevyhrál již šest ligových duelů v řadě, k čemuž nelichotivě přispívala i třetí nejhorší ofenziva z celé ligy.

V deváté minutě se po nemalé porci štěstěny dostal do stoprocentní příležitosti Ismaël Doukouré, sám před brankářem ale selhal. Promarněná šance ho však po necelé minutě mrzela jednou tolik, neboť na druhé straně se z úvodní branky radovali domácí. Daramy nápaditou přihrávkou pod sebe vybídl Richardsona, který se střelou z prvního doteku přímo pod horní tyč nemýlil.

Ve 34. minutě se pak pokusil využít nezajištěné obrany Habib Diarra, jeho pokus na vyrovnání ale brilantně zneškodnil Yehvann Diouf. Ve 42. minutě po samostatném úniku a rychlé kličce brankářovi zvýšil už na 2:0 Daramy, míči však do sítě pomohl také stoper Perrin.

Druhé dějství neznamenalo pro vývoj utkání žádnou dramatickou změnu. Domácí v červenobílých dresech nenechali nic náhodě a dvougólový náskok pečlivě střežili. Hostující Štrasburk pod vedením Patricka Vieiry musel naopak vzdorovat dalšímu dobývání vlastní brány.

Za hosty byl velmi blízko ke snížení v 70. minutě Kevin Gameiro, jehož tvrdou ránu po úniku na pravém křídle vytěsnil jediný Francouz v základní sestavě domácích Diouf. Týmu z Alsaska pak bývalý francouzský reprezentant přece jen vykřesal naději proměněným pokutovým kopem z 88. minuty. Reims si ale těsný náskok dokázalo uhlídat.

Remeš tak napravila dvě porážky a doma získala tři body. V následujícím utkání se 10. prosince utká s Nice. Štrasburk vyzve o tři dny dříve Brest.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele