24. kolo
03.03.2024 17:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Mohamed Bamba (© AFP)

Produktivní posila z Rakouska pomohla vyvést Lorient z barážové příčky

Fotbalisté Rennes podlehli ve 24. kole Ligue 1 na vlastním hřišti Lorientu 1:2. Více šancí si v bretaňském derby vytvořili domácí, jenže jejich střeleckým pokusům dlouho scházely gólové parametry. Les Merlus naopak svou první větší příležitost ve druhé půli využili. Prosadil se Mohamed Bamba, jenž po lednovém příchodu z rakouského Wolfsbergu nastoupil k šesti zápasům nejvyšší francouzské soutěže, v nichž vstřelil stejný počet gólů. I jeho zásluhou tak hosté po zpackaném podzimu vystoupali až na 13. příčku tabulky.

Jedinou, ale poměrně významnou, trhlinou na skvělé formě Rennes bylo vypadnutí z Evropské ligy. Ve francouzské soutěži se ovšem červenočerní díky sérii osmi ligových střetnutí v řadě bez porážky začali drápat mezi šest nejlepších týmů. Náladu si ještě více vylepšili v týdnu, kdy postoupili do semifinále Coupe de France. Tentokrát je na vlastní půdě čekal Lorient, jenž v minulém kole po třech výhrách padl, a stále tak zůstával namočený do boje o záchranu.

Kombinační převaha domácích vedla v úvodní půlhodině zápasu k jediné výraznější příležitosti, do níž se už v šesté minutě dostal Benjamin Bourigeaud. Ve výborné formě hrající záložník napálil na hranici malého vápna poskakující míč, ránu ovšem na poslední chvíli zblokoval stoper Julien Laporte. Pozornost hostujícího gólmana Yvona Mvoga prověřili až v závěru první půle Désiré Doué a Arnaud Kalimuendo. Oba mladí Francouzi ale trefili z nadějných pozic jen střed brány, a hráči tak do šaten odcházeli za stavu 0:0.

Krátce po změně stran opět zkusil štěstí zpoza šestnáctky Doué. Střela odchovance Rennes byla tentokrát o poznání razantnější, prosvištěla však těsně kolem pravé tyče. Zahazování šancí favorizovaného soupeře potrestal Lorient před hodinou hry. S první přízemní ranou Bamby si ještě Steve Mandanda poradil, následný technický pokus Juliena Ponceaua už ale velezkušený brankář vyrazil jen zpět k do odkryté sítě dorážejícímu Afričanovi. V 90. minutě ještě pojistil výhru Les Merlus teprve 17letý Eli Junior Kroupi, jenž po rychlé akci bez problémů doklepl balon za záda bezmocného Mandandy. Domácí pak už pouze snížili zásluhou skvěle umístěné rány Amina Gouiriho.

Rennes tak v lize poprvé od 9. prosince zaváhalo a nezískalo ani bod. V příštím kole se 10. března střetne s Lille, Lorient vyzve o den dříve Lyon.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele