20. kolo
03.02.2024 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Arnaud Kalimuendo (© AFP)

Terrier už znovu kouše obrany soupeřů, jeho blesková trefa nalomila Montpellier

Rennes porazilo ve 20. kole Ligue 1 trápící se Montpellier 2:1. Domácí udeřili už po třech minutách, kdy rychlý protiútok zakončoval Martin Terrier, který v posledních utkáních znovu našel střeleckou formu po svém asi třičtvrtěročním zranění. Ve druhé půli pak pojistil týmu z Bretaně vítězství z penalty Arnaud Kalimuendo. Červenočerní tak navázali na sérii úspěchů a začali se bodově dotahovat na příčky zajišťující postup do evropských pohárů.

Těsně před Vánocemi chytli Les Rennais formu, jež jim kromě posunu do první poloviny tabulky zajistila postup přes silnou Marseille do osmifinále francouzského poháru. Nyní je navíc čekal soupeř, který oproti nim v nejvyšší soutěži poměrně výrazně strádal. Montpellier totiž třikrát po sobě nezvítězil a v tomto kalendářním roce v Ligue 1 nevstřelil ani gól.

Už ve třetí minutě navíc opět prohrával, když po chybné rozehrávce zahájil protiútok Guéla Doué, který připravil střeleckou pozici pro Terriera, jehož první rána sice směřovala do tyče, následně však míč do branky sám dorazil. Další, kdo se mohl prosadit, byl obránce Arthur Theate, jenž po rohu hlavičkoval těsně nad. Prvním přesným pokusem hostů pak byla hlavička Lucase Mincarelliho Davina ve 42. minutě, s tou si ovšem jednoduše poradil Steve Mandanda. V nastaveném čase první půle ještě mohl pojistit vedení Terrier, tentokrát ale jeho střelu na zadní tyč gólman vytěsnil.

Mrzet ho to však příliš nemuselo, tři minuty po změně stran totiž dostal možnost skórovat z pokutového kopu Kalimuendo, jenž se úlohy exekutora chopil bezvadně a přesnou ranou k tyči zajistil dvoubrankové vedení. První vážnější zákrok si Mandanda musel připsat v 63. minutě, kdy vytěsnil přízemní střelu Wahbiho Khazriho na zadní tyč. Třetí branku domácích přidal krátce poté Amine Gouiri, avšak předcházel jí ofsajd, který odhalil až videorozhodčí.

O dramatizaci se tak v 73. minutě postaral Téji Savanier, jehož rána na bližší tyč šťastně prošla za gólmanova záda. Chvíli nato nastal v Roazhon Parku šok, když míč dorážel Yann Karamoh, avšak i on stál v jasném ofsajdu, a hosté se tak srovnání nedočkali.

Nevídaná forma Rennes tedy pokračovala čtvrtou ligovou výhrou v řadě. Tu pátou bude moci přidat 11. února proti Le Havru. Montpellier ve stejný den přivítá Olympique Lyon.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele