26. kolo
15.03.2024 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Jake O'Brien (© AFP)

Přehlídka obratů skončila radostí Lyonu, osud utkání změnil příchod Cherkiho

Lyon zvítězil ve 26. kole Ligue 1 v Toulouse 3:2. Hosté měli zápas od začátku dobře rozehraný, když se krátce po odehrané půlhodině prosadil uzdravený kapitán Alexandre Lacazette. Ten ale o poločasové přestávce střídal a bez něj se Les Gones na hřišti dlouho hledali. Soupeř dokonce slepenými brankami otočil průběžný stav, avšak kouč Pierre Sage měl šťastnou ruku při nasazení Rayana Cherkiho, jenž nejprve srovnal a v 81. minutě asistoval u rozhodující trefy.

Pokud by fanoušci Lyonu přimhouřili oči nad zpackaným domácím zápasem s Lens, neměli by svým oblíbencům moc co vyčítat. Olympique vyhrál sedm z posledním osmi soutěžních duelů a k posunu do klidného středu tabulky přidal i postup do semifinále Coupe de France. Také Toulouse se výsledkově zvedlo, nicméně o minulém víkendu zklamalo na stadionu Le Havru, kde ani jedenkrát nezasáhlo branku.

Lyon se na stadionu, na kterém vyhrál pětkrát z posledních šesti vystoupení, dostal do úvodní šance už ve čtvrté minutě. Nemanja Matič se po rohovém kopu položil z prostoru penalty do rozskákaného míče, jenže ten na cestě k brance zastavil spoluhráč zkušeného Srba Nicolás Tagliafico. Smůla se zdánlivě lepila na paty hostů i nadále, když ve 33. minutě trefil tyč Corentin Tolisso. Balon se ovšem odrazil přímo k uzdravenému Lacazettovi a nejlepší střelec týmu se nemýlil.

Les Violets se ale inspirovali předchozím domácím kláním proti Nice, v němž rovněž o poločase ztráceli jeden gól. Tehdy srovnával Thijs Dallinga po přihrávce Warrena Kamanziho a po zcela totožné ose se Toulouse radovalo i tentokrát. V 58. minutě navíc bylo na tribunách ještě veseleji. Ernest Nuamah se pustil zcela zbytečně do kličkované uvnitř vlastního pokutového území a na ztrátu míče zareagoval zatažením protihráče za dres, kvůli čemuž se kopala penalta. K ní se postavil Vincent Sierro a chirurgicky přesným pokusem k levé tyči dokonal rychlý obrat.

Lyon se z dvojitého úderu dlouho nedokázal oklepat, až v závěrečné čtvrthodině se ve vápně uvolnil střídající Cherki a tvrdou ranou mezi nohy Guillauma Restese ukončil své téměř roční čekání na ligový gól. Namlsaný šikula se posléze mohl prosadit znovu, ujal se ale až jeho centr od rohového praporku, který hlavou uklidil do sítě Jake O'Brien.

Lyon si tedy udržel výsledkovou fazonu a zvítězil. V dalším kole přivítá 30. března Reims, Toulouse o den později navštíví Clermont.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele