3. kolo
31.08.2024 19:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Mostafa Mohamed (© AFP)

Nantes se na úvod sezony daří. Po dalším dobrém výkonu zvítězilo i v Montpellieru

Zápas těchto dvou klubů nikdy nemá jednoznačného favorita, přestože Michel Der Zakarian, aktuální lodivod MHSC, působil i u Les Canaris. Vstup do nového ročníku mu hrubě nevychází, jelikož jeho defenziva jest po třech odehraných kolech nejhorší v celé soutěži. Naopak jeho bývalý zaměstnavatel z Bretaně bude jistojistě i po tomto víkendu okupovat pohárovou pozici.

Marně se na jihu Francie vzpomíná na formu, se kterou tam dorazili Akor Adams a Musa Al-Tamari. Střelecké trápení předvedl druhý jmenovaný v 6 minutě, když v dobré šanci mířil docela mimo. Ve 23. minutě mu Matthis Abline na opačném pólu ukázal, jak se to má dělat. Hráč, který do Nantes trvale přestoupil z Rennes, využil sklepnutí od Tina Kadewereho a skákavou střelou zpoza vápna otevřel skóre této partie - 0:1.

V době, kdy se první půl hodina stala minulostí, nedokázal Alban Lafont zkrotit štiplavou ránu, čehož měrou vrchovatou využil dobíhající Akor Adams, aby zaznamenal svou zřejmě nejsnadnější trefu v dresu Montpellieru - 1:1. Jeho kapitán Téji Savanier byl obranou hostujícího mančaftu pečlivě střežen, což bylo klíčové pro to, aby se misky vah překlopily znovu na stranu Kanárků.

V samotném závěru prvního dějství se místo rychlého protiútoku domácích přesunul rozhodčí Millot před obrazovku, aby posoudil hru rukou ve vlastní šestnáctce. Záznam prokázal, že k porušení pravidel došlo, a tak mohl Moses Simon s velkým přehledem proměnit - 1:2. Pro nigerijského útočníka šlo o druhý zářez v sezoně.

Po změně stran pozoruhodné šance výrazně ubyly. A když už se někdo do nějaké dostal, většinou obtížně nacházel prostor mezi třemi tyčemi. Povedlo se to až Mostafovi Mohamedovi v 85. minutě. Egyptský reprezentant převzal přihrávku od Kadewereho a šajtlí pravé nohy zavěsil pod břevno, čímž dal výsledku jeho finální podobu - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele