základní skupiny - skupina A, 1. kolo
14.07.2008 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bulharsko "19" - Maďarsko "19" 0:1

Na pražském Žižkově byl ke shlédnutí útočný fotbal od obou týmů, který však zvláště v druhé polovině postrádal nebezpečnější šance. O nejtěsnějším vítězství tak rozhodl brzký gól Nemetha. Bulhaři se přes velkou snahu vyrovnání nedočkali.

Hned první gólovou šanci proměnil ve vedoucí gól Krisztian Nemeth, když si po přesném pasu za obranu dobře zpracoval míč a střelou podél brankáře Karadzhova rozvlnil síť. O vyrovnání se mohl postarat ve 21. minutě Zhirov, radost mu ale překazil Gulacsi, který proti jeho střele špičkou kopačky vytáhl skvělý zákrok.

Maďarům vycházely především útoky po pravé straně, pět minut po Zhirovově šanci právě po pravé lajně unikl Gosztonyi, nahrál nabíhajícímu Nemethovi, jenž bez přípravy nadělal starosti Karadzhovovi. Ten reflexivně míč zklidnil a napodruhé schoval do náruče. Na druhé straně se opět zaskvěl Gulacsi, když vyrazil Dimovovu hlavičku z malého vápna. Bulhaři zvyšovali aktivitu a ani jejich soupeř nepřestával hrát zajímavý fotbal, přesto se šlo do šaten za jednogólového vedení Maďarů.

Po změně stran získalo převahu Bulharsko, přesto se do zakončování dostávalo jen zřídka. Maďarsko ovšem také nedotahovalo své brejky do konce, a tak se i přes svižné fotbalové tempo čekalo na šanci až do 78. minuty. To Gadzhalov vyslal gólovou střelu z osmi metrů, aby jí prakticky na brankové čáře se štěstím zastavil Nagy. Na posledních deset minut se pak maďarský tým stal neprůraznou obranou, která jednogólové vedení již uhlídala.

Autor: Josef Gvoždiak / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten Nemeth to je ten z Liverpoolu?

Reagovat
smazaný uživatel

Je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele