základní skupiny - skupina A, 3. kolo
20.07.2008 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Maďarsko "19" - Německo "19" 1:2

Soupeřem českého výběru v semifinále evropského šampionátu se stali reprezentanti Německa, kteří porazili Maďarsko 2:1. O výhře našich sousedů rozhodla fantastická branka Marcela Risseho ze 76. minuty. Jedinou branku Maďarů obstaral András Simon.

První poločas byl především v režii německých reprezentantů. Už v první minutě utkání se mohlo měnit skóre. Nakiho velice nebezpečnou ránu pod břevno zlikvidoval Pokorni. Naki byl i u druhé gólové příležitosti Německa, přihrávkou našel Nsereka, ale ten střelou z první minul. Bezbrankový stav byl i po půlhodině hry, když Larsi Benderovi chyběly k hlavičce milimetry.

Na straně Maďarska dělal německé obraně problémy András Simon, ale většinou byl na všechno sám, takže německá obrana nemusela řešit vážnější problém. Jediná stoprocentní příležitost Maďarů vznikla po chybě Diekmeiera, jenomže brankář Zieler situaci zachránil. Nevyužitá šance mohla Maďary hodně mrzet, protože v následující akci vstřelili Němci branku. Po rohovém kopu úspěšně hlavičkoval Stefan Reinartz – 1:0 pro Německo.

V 54. minutě mohlo být vyrovnáno. Patičku Andráse Simona sklepl nohama brankář Zieler a uchránil Německo od pohromy. Za dalších šest minut bylo rušno na druhé straně hřiště, jenomže Sven Bender ztroskotal na Lengyelovi. Neujala se ani rána Risseho, a tak nastal čas pro Maďarské vyrovnání. Čtvrt hodiny před koncem si András Simon naskočil na centr Szaba a bylo vyrovnáno.

Jenomže to netrvalo příliš dlouho a němci opět vedli. Hned za dvě minuty odpověděl neuvěřitelnou střelou pod břevno Marcel Risse, a tím pádem poslal Německo znovu do vedení. Maďaři se do konce utkání z této branky nevzpamatovali a prohráli 2:1. Němci si výhrou 2:1 zajistil celkové prvenství ve skupině a ve vyřazovací části se utkají s Českou republikou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Maďari budú majsri europi

Reagovat
smazaný uživatel

na zápas jdu a moc se na něj těším, hlavně na tu atmosféru, kterou Maďaři zase předvedou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele