Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina E
21.11.2007 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Izrael - Makedonie 1:0

Izraeli i Makedonii se zápas před tímto vzájemným duelem dařilo. Domácí porazili silné Rusko a Makedonie si také překvapivě poradila s Chorvatskem. Do dnešního zápasu oba týmy nastupovaly už jako jistě nepostujpující s klidnou hlavou.

A první poločas tomu odpovídal. Nikdo neměl převahu a hra se vyvíjela velmi vyrovnaně. Na začátku utkání z dálky vyzkoušel hostujícího golmana Maor Bar Buzaglo a chvíli nato odpověděl na druhé straně Veliče Šumulikoski stejným kouskem. Brankáři byli však tentokráte úspěšnější. Poté udělal velikou chybu domácí bek Tal Ben-Haim a k míči se rychle Aco Stojkov, ten hbitě vystřelil a jeho kroucený balon jen těsně minul branku domácích. Jediný gól utkání padl deset minut před koncem prvního dějství. Yuval Spungin se kombinací se spoluhráči zbavil na pravém křídle protihráčů, skvěle nacentroval a jeho parádní balon usměrnil do sítě hlavou Elyaniv Barda.

Po pauze se ozvali hosté. Darko Tasevski se vytáhl s pěknou střelou a ta jen těsně přeletěla břevno domácí branky. Hosté byli u míče o krok rychleji a přicházely i další šance. Vlatko Grozdanovski napřáhl z kraje vápna a výsledkem byla další pěkná bomba, která však o malinký kousek cíl nenašla. Izraelští se spíše spoléhali na brejky a jeden z nich mohl klidně dopadnout gólem. Střídající Ben Sahar nepříjemně vystřelil a hostující brankář Petar Milosevski měl plné ruce práce, aby domácí náskok nenavýšili. A když si hlavičku makedonského Slavca Georgievského srazil domácí bek Dekel Keinan jen na břevno, domácí mohli oslavovat vítězství.

Izraelci mají díky vítězství šanci na velmi solidní konečné třetí místo, ovšem k tomu by jim musel pomoci menší zázrak - ztráta Rusů v Andoře.

Autor: Michäel März / sportinglife.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Izrael potvrdil skvělou formu, musí se s ním sakra počítat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele