Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina H
03.09.2010 21:45 CET
4 : 4
(2:2)

Reportáž

Portugalsko - Kypr 4:4

Kypr si odváží překvapivý výsledek z Guimaraese, kde se utkal s domácím Portugalskem. Hosté remizovali 4:4, přičemž bod jim zachránil v 87. minutě Andreas Avraam.

Už ve 3. minutě stadion v Guimaraesi oněměl, Anastasiadis vysunul za obranu Aloneftise, ten přehodil brankáře Eduarda a míč se zatřepotal v síti. Portugalci odpověděli záhy, v 8. minutě Almeida zblízka vyrovnal na 1:1 po luxusním centru Naniho. Bláznivý úvod utkání pokračoval, v 11. minutě Kypr znovu vedl, chybu Raula Meirelese potrestal Konstantinou, který si nejprve šikovně obhodil Eduarda a poté poslal míč do sítě.

Portugalci začali dominovat, ve 29. minutě Meireles odčinil své zaváhání u druhého gólu Kypřanů, když tvrdou střelou překonal Georgallidese. Do vedení mohl Portugalce dostat Almeida, ale jeho hlavičku vyhlavičkoval z brankové čáry Konstantinou. Do kabin se tak šlo za stavu 2:2.

Portugalci pokračovali v nátlaku a do vedení se dostali v 50. minutě, fotbalisté Kypru si nepohlídali roh, který rozehrál na krátko Quaresma s Coentraem a druhý jmenovaný poslal přesný míč na hlavičku Dannyho. Hvězda Zenitu za pomocí teče jednoho ze zadáků Kypru rozvlnila síť.

Gólové hodny však nadále pokračovaly, potrestaného trenéra Queiroze musely brát mrákoty z nepřesvědčivé defenzívy jeho mužstva, kterou Kypřané až překvapivě snadno překonávali. V 56. minutě si totiž za obranu domácích naběhl střídající Okkas a na světelné tabuli svítil stav 3:3.

Portugalci se opět přestěhovali na půlky Kypru a už v 60. minutě vedli 4:3, nádherná střela Manuela Fernandese vymetla levou šibenici kyperské svatyně. Portugalci měli několik obrovských šancí, aby skóre navýšili, ale když se zdálo, že utkání spěje k vítězství Portugalska, Eduardo v 87. minutě vyrazil střelu Dobrašinoviče přímo na hlavu Avraama a Kypr si veze z Guimaraese senzační bod za remízu 4:4. Je to historicky vůbec poprvé, co hosté bodovali s Portugalskem.

Autor: David Kubáň

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...Portugalci by to meli zvladnout.....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ti se zase budou trápit, už to vidím, ještě bez Cristiana....

Reagovat
smazaný uživatel

ja se na to muzu....si vsadim na anglii a portugalce a oni ti hovada remizujou s kyprem

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je fakt hrůza, hlavně podle toho jakej byl průběh zápasů, kypřani se dostali 7x s míčem za půlku a dali 4 goly. portugalci směrem dopředu výborný, ale šílená defenziva

Reagovat
smazaný uživatel

Hej,ale upřímně kypr se zvedá... Už to není žádný super outsider...

Reagovat
Filipow

Přesně tak, jsem vypočítal že na ME 2016/2020 bude i Kypr..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam bude tady kdekdo, systém 24 týmů k tomu dost svádí...

Reagovat
smazaný uživatel

Obrany obou týmu připomínaly starořeckou komedii

Reagovat
jhony16

no uprimne cyprus ide hore s futbalom ale dat styri goli portugalcom a mat hracov cisto z doomacej ligy(jeden zaloznik hra na ukrajine)...to v denesnej dobe by mohli dokazat len spanieli....

Reagovat
niflheim

V Německé repre teď v nominaci na přípravu byl jen Ozil z Realu

Reagovat
smazaný uživatel

A namysleny tym Portugalska si muze jit vylizat ...

Reagovat
smazaný uživatel

Překvápko pro Portugalsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatracená chyba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele