Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina G
12.10.2015 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Rusko - Černá Hora 2:0

Ruský celek si pojistil druhou příčku ve skupině G, kterou mu pomohla zajistit dnešní výhra. V celkem jednoznačném utkání se autory branek stali Kuzmin a Kokorin, černohorský celek si žádnou větší šanci nevytvořil a prohrál.

Druhé Rusko nastoupilo s poměrně očekávanou sestavou. První utkání s černohorskou reprezentací mu vyšlo skvěle, když nasázelo soupeři tři branky. O přísun dalších se dnes měl starat Dzjuba s Denisovem, Dzagojevem nebo Kokorinem. V obraně před brankářem Akinfejevem nastoupili Kombarov, A. Berezuckij, Ignaševič a Kuzmin. Hlavní hvězdou černohorského výběru byl Savić, vedle něj nastoupili například Vukčević, Nikolić nebo Beciraj.

O první střelu dnešního utkání se postaral Širokov, který zpoza vápna pálil těsně mimo pravé tyče. Rusové byli mnohem aktivnějším týmem a z dálky to zkoušel rovněž Alan Dzagojev. Ofenzivní talent pálil těsně vedle. Brankáře Mijatoviće vyzkoušel stejný hráč také po elegantní kombinaci, jenže Mijatović byl na jeho zakončení dobře připraven a akci zastavil.

Po jedenácti minutách vyrobili Rusové chybu v obraně, načež se do vápna prodral Mandić. Jenže jeho rána mířila z velkého úhlu nad bránu! A opět to byli Rusové, kdo v poklidu kombinoval dost daleko od vlastní brány. Zdlouhavé tempo přerušil až Kombarov nepřesnou nahrávku vpřed.

Po dvaceti minutách se do úniku dostal Kokorin. Hráč, který byl dlouho spojován s odchodem do londýnského Arsenalu, byl sice stíhán soupeřem, jenže díky své rychlosti stačil ještě před jeho zásahem vypálit. Mířil do boční sítě.

O chvíli později dostal Oleg Kuzmin vynikající pas od Denisova, zpracoval jej a ještě v pádu vypálil. Brankář Mijatović sice zasáhl, ale zastavit tuto střelu už nestačil - 1:0 pro Rusy.

Pokud se chtěli černohorští hráči vymanit z tlaku a nějak rychle odpovědět na nepříznivý stav, nestihli to. Rodić totiž ve vápnu fauloval Kombarova, který upadl a byla pískána penalta! K ní se postavil Alexandr Kokorin a přesnou ranou zvýšil na pohodlných 2:0 pro svůj tým!

Třetí branku mohl ještě do konce první půle vsítit Dzjuba, který se hnal do úniku. Jenže včas u něj byl brankář Mijatović, který mu vystavil stopku a skvělým zákrokem míč poslal mimo nebezpečí! Do druhé půle místo nevýrazného Nikoliće v dresu hostí nastoupil Mugoša.

Byli to ale opět Rusové, kdo mohl vstřelit další branku. Velmi blízko byl aktivní Dzjuba, který však v dobré pozici hlavičkoval hodně nepřesně! Na opačné straně hřiště moc rušno nebylo, snad jen rána Beciraje mohla snést přísnější kriterium. Po hodině hry s dalším pasem přispěchal úspěšný střelec Kokorin, který na penaltě našel Širokova. Jeho zakončení ale těsně minulo bránu.

Stejný duel se odehrál také o něco později. Za neustálé kombinace a tlaku ruského celku se dostal k zakončení Širokov, který vypálil poměrně přesně. Na svém místě však včas byl brankář Mijatović, který ránu vykryl a svůj tým podržel. Rusové střídali a na hřišti se objevil zkušený Mamajev. Jeho přítomnost byla téměř ihned znát, když novic na hřišti dvakrát vypálil a ještě k tomu přidal faul na vlastní osobu následovaný standardní situací.

Patnáct minut před koncem se právě Mamajev dostal do další střelecké pozice a ten skončil v boční síti! Rusové s koncem utkání přiložili pod kotel a hnali se za další brankou. Nejblíže k ní měl Alexandr Kokorin, který dribloval s míčem a po krátké kombinaci se dostal až do zakončení. Rána mu ale naštěstí pro brankáře Mijatoviće vůbec nesedla.

Domácí pak vystřídali, pár minut na hřišti dostal mladý ale nepříliš využívaný talent Čeryšev, který chtěl vy zbytku utkání okouzlit diváky. Mnoho šancí mu však hostující obrana nenabídla. Norský sudí Moen ukončil utkání po jedné nastavené minutě a ruská radost vypukla.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
EverlastD

4:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Rusku stačí i remíza,ale tipnu za 1.

Reagovat
smazaný uživatel

s prehledem 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
arsavin

2:0. Černohorci se nebudou o nic snažit

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

"První utkání s černohorskou reprezentací mu vyšlo skvěle, když nasázelo soupeři tři branky." to je tak když člověk píše report podle statistik.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele