Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina J, 1. kolo
23.03.2023 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Amar Dedić (© AFP)

Bosna zahájila kvalifikaci překvapivě snadnou výhrou nad Islandem

Výběr z Balkánského poloostrova nepředváděl v předchozích letech úplně optimální výkony a k účasti na velkých akcích měl poměrně daleko, ovšem tento cyklus zahájil naprosto skvěle a díky dvěma trefám Radeho Kruniče zvítězil nad Islandem hladce po výsledku 3:0. Do skupiny J tedy vykročil tou správnou nohou a jasně naznačil, že si to hodlá rozdat o přímý postup na evropský šampionát.

Výběr vedený trenérem Farukem Hadžibegičem měl utkání pod kontrolou od samého začátku a v úvodních deseti minutách si vytvořil Demirovič hned dvě gólové možnosti. Ten se nejprve ocitl zcela osamocen před brankářem Rúnarssonem a z bezprostřední blízkosti ho trefil do hrudi, následně chytře hlavičkoval k pravé tyči a hostující strážce opět předvedl fenomenální zákrok. Bosna přeci jen zužitkovala svůj tlak ve 14. minutě.

Po akci na pravém křídle skončil míč právě na kopačce Kruniče, který vůbec na nic nečekal a z otočky propálil Rúnarssona přízemním projektilem. V nadcházejícím průběhu pálil příliš vysoko Ahmedhodžić a poté hostující gólman vytáhl jednoruč nad svou branku prudkou hlavičku Saničanina. Domácí výběr přeci jen pojistil svůj náskok zhruba pět minut před přestávkou.

Podruhé v tomto střetnutí skóroval devětadvacetiletý záložník italského AC Milan, neboť po zablokované střele Prevljaka si posunul balón směrem dopředu a akrobaticky ho uklidil přímo do levé šibenice - 2:0. O osudu tohoto čtvrtečního duelu bylo definitivně rozhodnuto krátce po odehrané hodině. Třetí trefu Bosny přidal Amar Dedič, jenž si z pravého křídla navedl míč blíže do středu a z dvaadvaceti metrů se nechytatelně trefil do vzdálenějšího spodního růžku.

Island od tohoto momentu přeci jen ožil a snažil se alespoň snížit, jenomže po nepřesné hlavičce Alfreda Finnbogasona se v samém závěru vytáhl famózní gólman Šehič proti šancím Gudjohnsena, Gudmundssona i Haraldssona.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele