Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina G, 4. kolo
20.06.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bulharská reprezentace (© AFP)

Srbsko bez ofenzivních hvězd zachraňovalo remízu v Bulharsku až v nastavení

Srbsko skvěle vstoupilo do letošního kvalifikačního cyklu o ME, na kterém nestartovalo už od roku 2000, nicméně tentokráte po nepříliš přesvědčivém výkonu mohlo být rádo, že bere alespoň bod za nerozhodný výsledek 1:1. Bulharsko se v Razgradu dostalo do vedení krátce po změně stran, cenný bod pro favorita skupiny G zařídil až v šesté minutě nastavení střídající Dušan Lazović.

Bulhaři i přes překvapivý výsledek stále nemají příliš velkou šanci na postup, jelikož ve čtyřech duelech vybojovali pouhé dva body a patří jim až čtvrté místo, hůře je na tom pouze poslední Litva se ziskem jednoho bodu. Svěřenci trenéra Dragana Stojkoviće vůbec poprvé inkasovali a se sedmi body se propadli na druhou příčku o skóre za vedoucí Maďarsko, tento úterní výkon si určitě za rámeček nedají.

Stojković musel před zápasem udělat několik vynucených změn v sestavě. Do zápasu například nemohlo zasáhnout úderné duo Aleksandar Mitrović - Dušan Vlahović a na výkonu jasného favorita to bylo znát. První poločas se nesl ve velmi opatrném duchu a diváci na stadionu v Razgradu se dočkali jediné přímé střely mezi tři tyče. Bulharsko se dostalo do velmi překvapivého vedení krátce po změně stran.

Ve 47. minutě se totiž prosadil šestadvacetiletý útočník místního Ludogorce Kiril Despodov, jenž se po pasu z pravé strany a zpětné nahrávce Čočeva opřel do míče z první a z dvanácti metrů ho poslal přímo k pravé konstrukci. Hosté se chtěli vrátit do hry o vítězství zhruba v polovině druhé půle, ale Krastevova rána pouze orazítkovala břevno.

Když už se zdálo, že se na výhře outsidera nic měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil již zmiňovaný Lazović, který si zpracoval balón před hranicí pokutového území a ze čtrnácti metrů nechytatelně zavěsil k bližší konstrukci kolem marně se natahujícího brankáře Djulgerova.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele