Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina J, 4. kolo
20.06.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Island prohrál, Portugalsko opět děkuje Ronaldovi

Cristiano Ronaldo zase jednou spasil Portugalce. Dnes rozhodl o třech bodech pro svou zemi proti Islandu, který dlouho statečně odolával.

Na Island vzpomínají Portugalci moc rádi, protože když se s ním utkali naposledy, jednalo se o rok 2016 a tehdy vyhráli celý evropský šampionát. Něco podobného by moc rádi zopakovali i příští rok a zatím se jim to daří, jsou skoro nezastavitelní. A domácí brankář Rúnarsson moc dobře věděl, že ho čeká hodně náročný večer i dnes, před vlastními fanoušky. První minuty to jen potvrzovaly, protože prim hráli Portugalci.

O nějakém velkém tlaku ale nemohla být řeč, favoritovi utkání se spíš dařilo držet míč a kontrolovat, co se s ním děje. Na první šanci jsme nemuseli čekat moc dlouho, protože po patnácti minutách zahrávalo Portugalsko rohový kop a míč si ve vápně našel urostlý stoper Pepe. Jeho hlavičku ale parádně vytáhl brankář Rúnar Rúnarsson!

Do vedení mohl na opačné straně jít islandský celek. Jóhann Gudmundsson výborně nacentroval a míč se po sklepnutí dostal k nohám Victora Pálssona. Bohužel pro domácí ale Pálsson netrefil míč vůbec dobře a napálil ho ze skvělé pozice příliš vysoko nad bránu! Dlouhou dobu jsme čekali na to, co předvede hlavní hvězda Portugalska Cristiano Ronaldo, ale ten se pořád nemohl dostat do tempa.

Do zajímavé pozice se dostal až dvě minuty před koncem první půle, když si naběhl na krásný centr, jenže jednak míč nedopravil do sítě a jednak mu stejně byl pískán ofsajd. Mnohem blíž byl Ronaldo ve 49. minutě, kdy hlavou napálil centr od Bruna Fernandese jen těsně vedle tyče.

Na opačné straně si s obranou Portugalska jednoduchým pasem poradil Willum Willumsson, který se prodral dopředu a napálil míč těsně vedle. Do vývoje utkání ale promluvil ještě jednou, protože v rozmezí jedenácti minut inkasoval po faulech dvě žluté karty a utkání pro něj předčasně skončilo. To ale nebyla pro Island ta nejhorší zpráva. Pouhou minutu před koncem totiž severská země kapitulovala. Nedokázala se vyrovnat s Cristianem Ronaldem, který využil přiťuknutí Inácia a poslal hosty do vedení.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele