Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina G, 3. kolo
17.06.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Marin Petkov (© AFP)

Litva v oslabení ubránila s Bulhary remízu

Litva i v početním oslabení trvajícím více než 70 minut dokázala ubránit s Bulhary remízový stav. Těm ke druhé brance nepomohl ani velký tlak po většinu utkání.

Litva nastupovala do tohoto duelu sice jako domácí mužstvo, což mohlo znamenat určitou výhodu, ovšem výkonnostně zastávalo spíš roli outsidera. Hosté byli favoritem i přesto, jak hrubě se jim v tomto kvalifikačním cyklu nedaří. Nejenže do této chvíle ani jednou nedokázali vyhrát, ale dokonce ani jednou neskórovali.

Bulharům nevyšel ani start dnešního střetnutí. Po deseti minutách se málem prosadil Jankauskas a po dalších patnácti minutách už prohrávali. Centrovaný míč od rohového praporku si našel Edvinas Girdvainis a přesnou hlavičkou poslal domácí do vedení!

Jenže to byla na dlouhou dobu poslední radostná chvíle litevského výběru. Po pouhých dvou minutách totiž musel ze hry za dost nešetrný faul v roli posledního hráče Justas Lasickas, a po červené kartě tak oslabil svůj celek. Hned na to se Bulharsko chopilo aktivity a začalo hrát. Despodov pálil těsně vedle, Čočevův volej taktéž skončil o pár centimetrů mimo.

Ve 27. minutě už to však hostům vyšlo a dokázali srovnat. Šopov rozehrál rohový kop nakrátko, míč se dostal k Marinu Petkovovi a jeho rána prosvištěla celou obranou včetně brankáře Gertmonase!

Ten musel čelit dalšímu pokusu Despodova a nakonec až s vypětím sil uměl odrazit balón na roh. Svou flexibilitu musel ukázat také ve 43. minutě, kdy z otočky vypálil Delev.

Nicméně po změně stran aktivita Bulharů razantně opadla, na nějakou větší šanci jsme tedy dlouho čekali. Když nicméně na závěr brankář Gertmonas zlikvidoval příležitosti Ruseva i Čočeva, bylo jasné, že ani slušný tlak Bulharsku na tři body stačit nebude.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Imos

horkotěžko ale

Reagovat
Zajda

Reagovat
Imos

Ta nominace Litvy je šílenost a horší je, že ani není kde brát, ti už jsou na úrovni Malty a spol a to i Malta má aspoň týpka co hraje v Belgii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele