Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina G, 4. kolo
20.06.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Barnabás Varga (© AFP)

Maďarsko v kvalifikaci o EURO 2024 s Litvou nezaváhalo, branky vsítilo v obou poločasech

Tenhle výkon se rozhodně nezapíše do dějin maďarské kopané nějakým zlatým písmem, ale jak se říká, účel světí prostředky. Domácím nakonec vůbec nevadilo, že jako favorité vyhráli nad podceňovanou Litvou jen o dvě branky, poněvadž hlavní cíl, tedy urvat vítězství, se jim zkrátka povedlo splnit. Maďarsku svými góly rozradostnili Barnabás Varga a Roland Sallai.

Maďaři byli od úvodních momentů zápasu těmi aktivnějšími hráči na hřišti, tedy co se týče ofenzivního počínán, branky se každopádně dočkali až ve 32. minutě. Szalaiův centr z levé strany, trochu překvapivě, propadl na hranici brankového území na zadní tyčku až k Vargovi, který z blízkosti pohodlně uklidil míč za brankáře Gertmonase. Ve 40. minutě se snažil náskok domácích navýšit Szoboszlai, trefil ale jen brankovou konstrukci, přičemž následně Szalai hlavičkoval mimo.

Zkraje druhého poločasu se pokoušel zapsat na listinu střelců Gazdag, po zemi vysílal určitě štiplavou navštívenku, avšak gólman Gertmonas velmi dobře zasáhnul. Litevci se jednoduše ani po přestávce na žádnou odpověď nezmohli, když pak navíc vyslal nekompromisní pokus přesně do šibenice Sallai v 83. minutě poté, co mu míč přistrčil ve středu pole Szoboszlai, nebylo pochyb o tom, že tři body zůstanou v Budapešti. Sallaiova trefa byla opravdu výstavní, s touhle přesnou dělovkou mohl Gertmonas vážně stěží něco dělat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele