Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina H, 4. kolo
19.06.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dion Charles v souboji s Aleksandrem Maročkinem (© AFP)

Třetí výhra pro Kazachstán: Ajmbetov drtivým průnikem přes půl hřiště skolil Severní Irsko

Tohle už vypadá na vážnou známost, pokud mluvíme v souvislosti Kazachstánu a jeho účasti na premiérovém velkém turnaji. Po čtyřech odehraných kvalifikačních kolech se totiž nachází na postupových místech, přičemž na kontě má už tři výhry. Tu nejnovější na půdě Severního Irska urval až v závěrečných pasážích, kdy parádní sólo zařizoval náhradník Abat Ajmbetov.

Že hosté v Belfastu nehodlají rezignovat na útočení a že se nebudou soustředit jen na bránění nerozhodného výsledku, ukázala například už 15. minuta, během níž mohl zaúřadovat Samorodov. Ten ve vápně soupeře umně zakličkoval, pak se z vyloženého postavení pokoušel zacílit, avšak jeho pokus, možná ještě tečovaný bránícím Humem, skončil pouze v zámezí. Severní Irsko následně hrozilo ve 21. a 44. minutě, nicméně hlavička Cathcarta nejprve skončila trestuhodně nad břevnem, a Saville, v určitě horší pozici než jeho spoluhráč, hlavou také nezamířil přesně.

Druhý poločas rovněž, co se výkonnostních poměrů na hřišti týče, směřoval spíše k remíze. V 78. minutě se pokoušel strhnout vítězství na stranu domácích střídající McMenamin, avšak jeho dělovku s bravurou zlikvidoval brankář Šackyj. V 88. minutě pak přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto střetu. Kazaši tři body urvali ve svůj prospěch poté, co Ajmbetov podnikl odvážný výpad přes půl hřiště, obhodil si chytře Cathcarta, skluzem ho nezastavil ani McNair a Brown mu taktéž nezabránil v podnikání, takže rezultující střela posléze mohla skončit ve spodních patrech brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele