Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina C, 10. kolo
20.11.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Makedonští lvi vycenili zuby. Remízovým spasitelem Three Lions se stal po minutě na place Kane

Severní Makedonie překvapivě remizovala v osmém kole skupiny C kvalifikace na mistrovství Evropy s Anglií 1:1. Domácí se ujali vedení jen pár chvil před koncem prvního dějství, kdy neproměněnou penaltu za záda Jordana Pickforda dorazil kapitán domácího celku Enis Bardhi. Albion sice celý zápas naprosto přesvědčivě dominoval, nicméně se zmohl pouze na vyrovnávací gól, o který se postaral střídající Harry Kane, jenž skóroval minutu poté, co vstoupil na hrací plochu.

Angličané vstupovali do utkání v Severní Makedonii jako neporažený tým skupiny C. V posledním zápase se však poměrně natrápili, když doma zdolali outsidera z Malty jen 2:0. Svůj herní projev tak chtěli zlepšit proti Červeným lvům, kteří dvakrát v řadě prohráli. Domácí na poslední vzájemné klání navíc neměli vůbec hezké vzpomínky, jelikož z Old Trafford odjížděli s debaklem 0:7. V základní sestavě ovšem absentoval ve skvělé formě hrající Kane, jenž se trefil i v duelu s Maltou a poprvé v kariéře skóroval v osmi po sobě jdoucích startech za klub i zemi.

Anglie od začátku potvrzovala roli favorita, avšak silný makedonský blok vzdoroval. První střelu na branku tak vyprodukoval ve 14. minutě Declan Rice, který z vápna trefil pravou tyč.

Hosté nadále drželi územní převahu, ale jejich hráčům se v koncovce vůbec nedařilo. V závěru poločasu dostali naopak červenožlutí výhodu penalty. Bardhi zamířil do pravé strany, kam však skočil Pickford, jenž na následnou dorážku už nedosáhl.

Druhý poločas málem zahájil Albion vyrovnávací brankou, avšak ta byla odvolána z důvodu ofsajdu. Minutu po svém střídání našel recept na gól Kane, který si naskočil na parádně zahraný roh od Phila Fodena.

Dobrou šanci na zvrat utkání dostal Harry Maguire, jeho hlavička ovšem mířila těsně vedle levé tyče. I přes velký počet šancí hostujícího celku dokázali makedonští fotbalisté udržet remízový stav až do úplného konce.

Severní Makedonie tak v posledním utkání skupiny dokázala Anglii zaskočit a uhrát s ní alespoň cenný bod.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele