Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2024

skupina C, 10. kolo
20.11.2023 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

Přímý souboj o závěrečný turnaj góly nenabídl. Letenky do Německa uhájili Italové

Ukrajina remizovala v osmém kole skupiny C kvalifikace na mistrovství Evropy s Itálií 0:0. Pro oba týmy se jednalo v německém azylu o nejdůležitější zápas kvalifikace, ve kterém každá chyba mohla hrát obrovskou roli. Příliš volného prostoru dostal v prvním dějství Davide Frattesi, avšak ze souboje jeden na jednoho s mladým Anatolijem Trubinem vzešel jako poražený. Azzurri si tak díky lepší vzájemné bilanci se žlutomodrými zajistili místenku na Euru v Německu.

Jedním ze šlágrů posledního kola kvalifikace byl duel mezi Ukrajinou a Itálií. Jednalo se totiž o přímou bitvu o druhé postupové místo ve skupině C, a tedy jistou místenku na mistrovství Evropy. V mírné výhodě byli Italové, kterým stačila i remíza, jelikož první vzájemný duel ovládli 2:1. Žlutomodří ovšem po celou skupinovou fázi předváděli velmi dobré výkony, přičemž dvakrát v řadě zvítězili. Zároveň chtěli v BayAreně prolomit kletbu proti Azzurri, se kterými v novodobé historii nevyhráli.

O první slovo ve veledůležitém zápasu se přihlásila Ukrajina hned v úvodu, kdy z velké dálky pálil Viktor Cygankov, jenže přesně do středu branky. O chvíli později dostal přihrávku do ideální pozice Federico Chiesa, ale z malého vápna přestřelil. Po půlhodině hry vyprodukoval italský křídelník nádhernou průnikovku pro Frattesiho, ten ovšem v samostatném nájezdu selhal.

Začátek druhé půle patřil aktivním hostům, ale žlutomodří hrozili z rychlých brejků. Jeden z nich táhl Cygankov, ale jeho nepřesný centr z levé strany pouze procvičil rexlexy Gianluigiho Donnarummy. Italský brankář svůj tým podržel i proti voleji Mychajla Mudryka z bezprostřední blízkosti.

V 76. minutě se dostal do zajímavé příležitosti Gianluca Scamacca, v zakončení stříleného centru mu však chyběla razance, a tak si Trubin míč v klidu sebral.

Italové dokázali uhrát kýžený bod, a zajistili si tak přímý postup na mistrovství Evropy. Pro Ukrajinu se sen o účasti na tomto turnaji rozplynul.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (11)

Přidat komentář
DidusIneptus

Itálii stačí remíza. Ukrajina musí vyhrát. Asi se bude hrát na neutrálním hřišti, ale někde na Východě, takže pro Itálii tak jako tak nevýhoda.

Reagovat
DidusIneptus

Tak nakonec se tenhle zápas hraje v Německu.

Reagovat
Ichbin Kobalt

a Jorginho neproměni 5 penaltu za sebou a Italie bude chybět na ME

Reagovat
FC-RUBRIKA

Italove zalezli a brani 0:0

Reagovat
GEGE

To docela vypadalo na penaltu ne?

Reagovat
Stannis Baratheon

Jasná... Ale pan Čeferin měl podle svého prohlášení o postopujícím jasno už před zápasem.

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
Tomanatura

Nechapacka

Reagovat
vilp

Že je u toho jelito ze Španělska, není žádný překvápko. Ti si fakt můžou s anglickýma rozhodčíma podat ruky.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Tomanatura

Spal na tri obrance neumi, nebo chtel zdvojovat ukrajinske kridla a proto hral na 4 v zadu? Videt Dimarca jako inverzivniho beka uz fakt nechci, proc clovek proste nemuze vyuzivst prednosti tech hracu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele