základní skupiny - skupina C, 2. kolo
29.07.2012 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Brazílie "OH" - Bělorusko "OH" 3:1

Favorit z Brazílie proti Bělorusku sice prohrával, ale nakonec dokázal zejména díky hvězdnému Neymarovi výsledek otočit a bere tak druhé vítězství ze dvou zápasů, tentokrát v poměru 3:1.

Dvacetiletý forvard, spojovaný s brzkým přestupem do některého ze špičkových evropských klubů, o své genialitě přesvědčil téměř 67 tisíc diváků zejména v 65. minutě, kdy úžasným způsobem překonal bezmocného Hutora. Šlo o vítěznou trefu zápasu, která posunula Kanárky do jistého čtvrtfinále.

Bělorusové, ač papírově jasní outsideři, se však nehodlali vzdát lacino a už v osmé minutě to potvrdil Renan Bressan, když vstřelil úvodní branku zápasu. Ještě předtím sice ohrožovali běloruskou bránu Rafael, Hulk a Pato, ale úspěšný byl až pokus záložníka BATE - Kozlov utekl po pravém křídle a předložil centr na zadní tyč, který Bressan uklidil přízemní hlavičkou za Netova záda - 0:1.

Netrvalo však dlouho a bylo srovnáno. Začal totiž úřadovat Neymar - hvězda Selecao se podobně jako na druhé straně Kozlov opřela do křížného pasu, tentokrát však zleva, Pato na zadní tyči přeskočil svého strážce a bylo po náskoku - 1:1.

Brazilci podle očekávání kontrolovali hru, ale Bělorusové dokázali hodně zlobit. Bressan, hráč s brazilskými kořeny, se nejprve pokoušel uspět tvrdou střelou, načež donutil Neta přímým kopem k vynikajícímu zákroku.

Po poločase se předvedl i strážce běloruské svatyně Hutor, když zlikvidoval nepříjemnou střelu Marcela. Po chvíli Evropany zachránil pro změnu Serhej Palicevič, když se vrhl Oscarovi pod nohy dřív, než nová akvizice Chelsea stihla vypálit. Na druhé straně hrozil zejména neustále aktivní Bressan.

Po zhruba hodině hry se však Neymar rozhodl, že remíza 1:1 s Bělorusy je zkrátka ostudou, a vzal věci pevně do svých rukou. Poté, co byl za pokutovým územím stažen k zemi Stanislavem Drahunem, se sám postavil k zahrávání přímého kopu, úchvatně obstřelil celou zeď a vymetl šibenici zkoprnělého Hutora - 2:1.

Hvězdička Santosu poté mohla přidat ještě pojišťovací branku, ale ani obehrání hned tří běloruských strážců jí k úspěšné střele nepomohlo. Nakonec se tak alespoň podílela asistencí na závěrečném gólu Oscara - běžel už nastavený čas, když si Neymar seběhl po levém křídle, nechal za sebou dva bezmocné obránce a patičkou vybídl ke skórování mladíka z Chelsea, jenž už zblízka nemohl minout - 3:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mohli jsme být místo nich

Reagovat
HullCity

Tak tohle bude masakr:6:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele