play off - čtvrtfinále
04.08.2012 13:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Japonsko "OH" - Egypt "OH" 3:0

Spanilá cesta Japonska letošním olympijským turnajem pokračuje i nadále. I po čtvrtfinále platí, že asijský tým ještě neinkasoval ani jednu branku, po výhře 3:0 nad Egyptem je mezi posledními čtyřmi.

Japonci začali čtvrtfinále proti africkému soupeři velmi dobře. V desáté minutě sice Suzuki svou hlavičku přesně neumístil, již o čtyři minuty později ale vše napravil Nagai. Ten využil zmatků brankáře El Shenawyho se svými obránci a zaznamenal svou druhou branku na turnaji - 1:0.

Nagai ale z branky příliš dlouho radost neměl, z gólové situace si odnesl zranění a po dvaceti minutách musel trávník opustit.

Na tahu byl Egypt a jako první zahrozil svou nepřesnou hlavičkou Aboutrika. Daleko nebezpečnější byl centr Fathiho, který musel uklízet Sakai. Z trestného kopu z dobré pozice následně mířil nad Ramadan.

Egypťané útočili a dostali svého soupeře pod tlak, čáru přes rozpočet jim ovšem udělala 41. minuta. V té Japonci podnikli rychlý brejk, na jehož konci byl faul Saaha na unikajícího Saita, jenž rozhodčí odměnil červenou kartou.

Druhá polovina utkání se nesla ve znamení japonské kontroly zápasu, africký celek měl problémy s přechodem do útoku a marně hledal skulinku v asijské defenzívě. Postupně mu navíc docházely síly a v závěru ještě dvakrát inkasoval.

V 79. minutě pohasly prakticky veškeré egyptské naděje, po standardní situaci Kiyotake se k hlavičce dostal Yoshida a zvýšil na 2:0.

Definitivní podobu výsledku pak určila 83. minutě, centr Ogihary a hlavička Otsua. Japonci po výhře 3:0 čekají na lepšího z dvojice Mexiko - Senegal.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhraje Japonsko 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 po prodlouzeni

Reagovat
smazaný uživatel

asi sem cekal moc, jasna prace

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ti Japonci dovela válí, snad se dostanu na MS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele