základní skupiny - skupina D, 2. kolo
29.07.2012 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Japonsko "OH" - Maroko "OH" 1:0

Japonci i ve svém druhém utkání na turnaji zvítězili v poměru 1:0 a s předstihem si zajistili postup do vyřazovací fáze turnaje. Jejich dobrou formu tentokrát odnesli fotbalisté Maroka.

Zápas přitom dlouho vypadal na bezbrankovou remízu, ale 6 minut před koncem řádné hrací doby se utrhl Kensuke Nagai a zajistil Asiatům všechny body.

Maročané, kteří v úvodním utkání pouze remizovali 2:2 s Hondurasem, zatímco jejich protivník senzačně udolal silné Španělsko, přitom utkání zahájili dobře. Zakaria Labyad centroval z rohového kopu a způsobil tak obrovský zmatek v japonském vápně, jenže když míč propadl až k Amrabatovi, dokázal ho včas zablokovat Gotoku Sakai.

Poté se ke slovu dostal opět Labyad, který však po skvělé ráně z 35 metrů pouze nechal vyniknout Shuichiho Hondu. Japonci poprvé zahrozili až chvíli před poločasem prostřednictvím Daisuke Suzuki, jehož hlavička protáhla brankáře Amsifa, avšak míč se odrazil k Yoshidovi. Bez úspěchu.

Po přestávce hrály oba celky spíše opatrně, ale Maročané působili přece jenom nebezpečněji. Po dalším rohu to zkoušel Abdelhamid El Kaoutari, ale Honda si s jeho pokusem snadno poradil. Na druhé straně jiskřilo po hodině hry - Keigo Higashi se uvolnil v rohu pokutového území a levačkou nepříjemně vypálil, nicméně Amsif - s notnou pomocí vlastní brankové konstrukce a Štěštěny - čisté konto uhájil.

Marocký brankář poté robinzonádou zlikvidoval i šanci Yuki Otsua, jenže brzy už měl kapitulovat. V závěru utkání lepší Japonci se nakonec v 84. minutě radovali z kýženého gólu - Kensuke Nagai dokázal zpracovat chytrou přihrávku Hiroshi Kiyotakeho a precizně přeloboval vybíhajícího Amsifa - 1:0.

V samém závěru se ještě pokoušel vyrovnat Labyad, ale Gonda byl neprůstřelný, a tak se Japonci radují z postupu do čtvrtfinále, zatímco Maroko je naopak na pokraji vyřazení.

Autor: Dominik Zezula / fifa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HullCity

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Maroko hralo proti Hondurasu dobrý futbal, Japončíci budú síce tvrdý orech, ale vsádzam na kvalitu, ktorú majú Maročania najmä v ofenzíve a myslím, že Labyad, Amrabat, Barrada či Bidaoui japonskú obranu prelomia. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele