24. kolo
20.01.2007 13:45 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Chelsea FC 2:0

Víkend soubojů "velké čtyřky" odstartoval na Anfield Road souboj domácího Liverpoolu s mistrovskou Chelsea, která však zatím marně stíhá vedoucí Manchester United. Liverpool je v dobré formě, z posledních osmi ligových zápasů sedm vyhrál a doma nenašel přemožitele od druhého října roku 2005, kdy si všechny body po výhře 4:1 odvezla právě Chelsea.

Tentokrát však svěřenci Josého Mourinha přijížděli ve složité situaci, úplně se jim rozpadla obrana. Kapitán John Terry zraněný, Khalid Boulahrouz a Wayne Bridge stejně tak, Ricarda Carvalha upoutala k posteli horečka, navíc chyběl suspendovaný defenzivní štít Claude Makelele. Ještě že se vrátil Ashley Cole na levý kraj obrany, na druhé straně operoval přeškolený záložník Geremi, na stopera se pak k Paulu Ferreirovi musel stáhnout ze zálohy Michael Essien. Jedinou dobrou zprávou pro zadní řady Chelsea tak byl návrat Petra Čecha, jenž se tři měsíce po vážném zranění hlavy vyzbrojen ragbyovou přilbou postavil do branky.

Spolupráce nově vytvořené stoperské dvojici Blues příliš neklapala. V úvodu sice musel Jamie Carragher, hrající v dresu Liverpoolu svůj 450. zápas, vypomoci brankáři Reinovi se zneškodněním Mikelovy střely, ale brzy se už podílel na vedoucí brance. Poslal dlouhý míč na hranici šestnáctky, tam jej Peter Crouch sklepl na svého parťáka v útoku Dirka Kuyta, ten si hlavou přistrčil míč za dezorientovaného Ferreiru a nechytatelnou ranou k tyči nedal Čechovi šanci - 1:0.

Petr Čech si poprvé vážněji na míč sáhl už za dvě minuty a hned to byl velmi důležitý zákrok, zblokoval střelu osamoceného Riiseho. Obrana Chelsea hořela, do další šance se málem prodral Crouch, Riise pálil z 25 metrů nad. Druhý gól na sebe ale nenechal dlouho čekat, tentokrát vina padne na hlavu druhého stopera Michaela Essiena. A to doslova, nedokázal totiž pořádně odhlavičkovat Gerrardův centr, našel jen za vápnem číhajícího Jermaina Pennanta, ten se opřel do míče a jeho parádní halfvolej s pomocí břevna zapadl za Čechova záda podruhé - 2:0.

Chelsea byla zralá na ručník, navíc musel střídat zraněný Arjen Robben. Dostat se do hry jí pomohlo až dlouhé ošetřování Xabiho Alonsa, Liverpool se v deseti dostal pod tlak, hosté však vytěžili jen dvě střely, z kopaček Lamparda a Drogby, mířící příliš vysoko.

Chelsea začala dobře i po přestávce, ale výborně hrající obrana Reds jí nic závažného nedovolila. Nebezpečno tak bylo hlavně před Čechem, který mohl několikrát inkasovat potřetí. Po brejku Riiseho se k hlavičce dostal Kuyt, ale trefil jen rukavice českého gólmana, v 61. minutě při Čechovi stálo i štěstí, když Riiseho pokus ze 40 metrů vrátilo do hry břevno a Kuytova dorážka hlavou postrádala razanci.

Riise a Kuyt pak neuspěli v dalších příležitostech, na přesvědčivém vítězství Liverpoolu to však už nic změnit nemohlo. Reds na třetím místě stáhli náskok Chelsea na pět bodů, a protože do konce ještě zbývá dlouhých 14 kol, zdaleka nic není rozhodnuto.

Autor: Petr Starý

Komentáře (18)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuješ taky někdy jiný výsledek?

Reagovat
HOST*

Co blbes,vole...Liverpool vyhraje,kokote....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zas ne....vyhraje Chelsea nebo to bude remíza.....

Reagovat
HOST*

co blbnete kokoti vyhraje Chelsea. Zadna remiza.

Reagovat
smazaný uživatel

BUĎ vyhraje Chelsea a NEBO to bude remíza!!! Ale pokud má Chelsea vyhrát tak nesmí postavit Ševčenka a nebo ho musí naučit běhat.

Reagovat
HOST*maty

jasna vyhra chelsea

Reagovat
HOST*Maty

jasna vyhra Liverpool

Reagovat
Pharrell

no bych nerek, !

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, my víme...1:1

Reagovat
HOST*Peťan

Chelsea vyhraje!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

liverpool vede ty vole dva nula,teda ne že by to před zápasem nebylo jasný.ale bylo

Reagovat
HOST* no name

pral bych si aby vyhrala chelsea ale tak to nebude uvnitr tymu to neklape nic jineho nez prohra to nebude

Reagovat
HOST*jan

chelsea to posrala

Reagovat
smazaný uživatel

To by chtělo trochu specifikovat....OBRANA CHELSEA to posrala...Terry už tam začíná dost zoufale chybět.

Reagovat
HOST*

Liverpool je nejlepší hlavně Gerrard,Kuyt,Bellamy,Crouch,Finnan,Carragher,Pennant,Alonso,Gonzales

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjmenuj rovnou celou sestavu, ty vole.

Reagovat
HOST*

Buzeranti,porazily Chealsea,tu mam na 1.místě v Premier League,ale THE REDS jsou na 2místě u mě v PL.ale čech byl gut

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele