10. kolo
20.10.2007 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Bolton Wanderers 2:0

Arsenal na vlastním hřišti potvrdil roli favorita a přes obtíže se vstřelením úvodní branky porazil předposlední Bolton 2:0. Do vedení domácí poslal z přímého kopu Touré, vítězství pak po dobré práci Wallcotta pečetil Tomáš Rosický.

První minuty zápasu mezi Arsenalem a Boltonem se odehrávaly ve znamení poklidného útočení Arsenalu, který sem tam hlavně skrze Adebayora zahrozil před brankou Boltonu. Ale nutno říct, že Trotters odehráli v obraně celý první poločas v pozoru a útoky Gunners odráželi pomocí skvěle organizované obrany. A tak první vzruch vzbudila na hřišti až strkanice hráčů obou mužstev z 19. minuty, vyložené šance do té doby chybí. Po nudné a rozkouskované pasáži se až ve 42. minutě dostal do slibné šance Adebayor, ale po přetaženém centru Fabregase na zadní tyči hlavičkoval těsně vedle. První poločas proběhl tedy ve velice poklidném až uspávacím tempu, kdy se oba týmy spíš oťukávaly. Arsenal byl sice aktivnější směrem dopředu, ale po přestávce musel svou hru změnit, pokud chtěl splnit povinnost a vyhrát tento zápas.

A tak se i stalo. Úplně na úvod druhé pětačtyřicetiminutovky měl stoprocentní příležitost po hrubce McCanna Eboue, ale ukvapenou střelou se mu nepovedlo skórovat. Pak o něco později vedl protiútok Arsenalu Clichy, nahrál Fabregasovi, jenž se umě vyhnul skluzu soupeře a pálil přímo do Jaaskelainena. A od té chvíle začal londýnský klub získávat pevnou půdu pod nohama a vytvořil si téměř souvislý tlak. V 61. minutě se šikovně dostal do koncovky Adebayor, ale pálil vedle. Hned vzápětí se na hřiště dostal i Tomáš Rosický, který spolu s Walcottem přišel povzbudit ofenzívu Gunners.

Arsenal tlačil, ale spálil plno šancí. Nakonec se dočkal až v 68. minutě, když z velké dálky se z přímého kopu do míče opřel Toure a přízemní střelou propálil gólmana. Kouč Boltonu hned reaguje posláním norského forvarda Braatena na hřiště. Žádná útočná aktivita hostí se však nekonala, naopak Fabregas geniálně vysunul Adebayora, jenž udělal gólmanovi moc dlouhou kličku a při snaze vrátit se do střeleckého úhlu podklouzl, takže nakonec tuto velkou šanci ani nezakončil.

Za chvíli se však Arsenal přece jenom dostal do dvoubrankového vedení. Theo Walcott si perfektně na hranici ofsajdového postavení pokryl míč a naservíroval ho před bránu Rosickému, který šikovně jen tak zlehka tečoval balon do sítě. Oba střídající hráči takto dokumentovali svůj velký přínos pro hru Gunners v tomto utkání. Vítězství Arsenalu mohl ještě z brejku pečetit Hleb, ale situaci tři na jednoho nezvládl. Pochvalu si za obranný zákrok zaslouží Joey O’Brien. Ano, bránění by Boltonu šlo, ale do útoku se svěřenci Archieho Knoxe opravdu nehnali, a tak zaslouženě prohráli na Emirates Stadium 0:2.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Devil

Arsenal posle Bolton jeste hloubeji k sesupu ! 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

kedze som gunner,modlim saaby anelka nemal den,citim ixku,verim v 1

Reagovat
HOST*bary72

Kanonýři jsou doma prozatím neporazitelní. Nic ale netvrá věčně, ale že by to měl zlomit právě trápící se Bolton? Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele