14. kolo
24.11.2007 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal FC - Wigan Athletic 2:0

Nechybělo moc a Arsenal podobně jako Manchester zaváhal s papírově slabším soupeřem. Svěřenci Arseneho Wengera se dlouhou dobu trápili, přesto se nakonec díky gólům Gallase a Rosického radují ze tří bodů právě oni.

Domácí fotbalisté od začátku do konce prvního poločasu potvrzovali roli favorita, jenže chyběla branka. Ani jedna z jejich řady šancí gólem neskončila, a proto odcházely oba týmy do kabin za stavu 0:0. Diváci se ještě ani pořádně neusadili a už viděli první příležitost, kterou měl mladík Wallcott. Nejmladší anglický reprezentant historie se hnal do obrovské šance, ovšem na poslední chvíli ho dokázal odzbrojit jeden z hostující obránců. Tentýž hráč v 22. minutě zakombinoval na výbornou s Adebayorem, jehož následnou střelu vytěsnil na roh gólman Pollitt. Wallcott byl vidět i o pár okamžiků později. Jeho centr před bránu jen těsně minul v dobré pozici Eboue, míč se ještě dostal k Diarrovi, ten však mířil nepřesně. Jedinou příležitost hostů, která zaváněla gólem, měl Marcus Bent, ale svou hlavičku poslal nad bránu.

Druhá půle sice už tak otevřený fotbal nenabídla, ovšem i přesto byly vidět zajímavé situace. Tu první si pro diváky připravilo duo Diarra – Adebayor, jenže jejich akci překazil výborným vyřešením hostující gólman Pollitt. Reprezentant Toga zahrozil podruhé v 74. minutě, mířil však jen těsně nad bránu. Dlouhou dobu vše nasvědčovalo velkému překvapení, ale sedm minut před koncem utkání potěšil domácí fanoušky Gallas, který si výborně naběhl na centr Sagny a hlavou poslal svůj tým do vedení. Vítěznou pojistku přidal zanedlouho český reprezentant Tomáš Rosický, který překonal Pollitta střelou z hranice pokutového území. Zápas se už dohrál v poklidu a podle očekávání se ze zisku tří bodů radovali Gunners, kteří si díky zaváhání Manchesteru vypracovali na prvním místě tříbodový náskok.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Hodne bych se divil kdyby Wigan z Emirates Stadium odvezli body. Myslim ze jasna 1. tip. 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan ma new trenera tak uvidime ...ale i tak jasne jedna..

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to za 1. Wigan dělá všechno možné, vyměnil manažery, ale s Arsenalem je bez šance. Tip 3:1.

Reagovat
Pharrell

Rosa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele