37. kolo
03.05.2008 18:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bolton spolu s Black Cats nudil, ale zvítězil

Velice nezáživným mohli shledat přihlížející na Reebok Stadium duel mezi Boltonem a Sunderlandem. Snad jen povedená rozlučka Dioufa s fanoušky Trotters zahřála fotbalového fanouška u srdce.

První desetiminutovka utkání se nesla v duchu zbytečných ztrát a nepřesností obou mužstev, zejména pak Sunderlandu. A za prvních 20 minut stojí za zmínku snad jen možná ruka Evanse při standardce Boltonu, volání Trotters po penaltě však nebylo sudím vyslyšeno. Diváci na Reebok Stadium se dočkali první šance až ve 28. minutě, kdy Diouf našel centrem ve vápně Daviese, jenž však zblízka v záklonu zamířil vysoko nad. Do té doby byl také domácí Bolton mnohem aktivnější a vyvíjel na soupeře solidní tlak, šance se ale ne a ne začít dostavovat. Před dovršením půlhodiny hry si ještě ve 29. minutě proklestil cestu ze strany do vápna Jones a přízemní střelou prozkoušel pozornost Al Habsiho. Pak se dlouho nic nedělo, nepřesností snad i přibývalo, jenže ve 42. minutě se prosadil El-Hadji Diouf a rázem Reebok Stadium ožil. Nolan našel Dioufa zcela osamoceného za řadou obránců na zadní tyči, ten zachoval příkladně chladnou hlavu a bez jakékoliv paniky poslal míč do protější šibenice. Právě senegalský kanonýr se dost možná v tomto utkání loučí s místními fans, neboť po sezoně zřejmě Bolton opustí, tím spíš, kdyby náhodou sestoupil.

Začátek druhého poločasu zastihl obě mužstva znovu v jakémsi ospalém rozpoložení, až v 54. minutě se probudil Bolton a po nedůrazu obránce Sunderlandu Whiteheadea se k centru u brankové čáry dostal Taylor, našel na zadní tyči Dioufa, jenž rybičkou napálil míč do tyče. I kdyby ale mířil přesně, zasáhl by Collins, takže gól byl v tuto chvíli spíše nereálnou záležitostí. Za dvě minuty na druhé straně z rohu hlavičkoval moc vysoko Evans.

Po dlouhé době se diváci na Reebok Stadium dočkali vzrušující situace zas až v 73. minutě, kdy hlavičkoval vedle muž zápasu Diouf. A v 82. minutě se domácím konečně dostalo kýžené pojistky. Daroval jim ji střídající Daryl Murphy, když při rohu zbytečně tečoval míč, který směřoval do rukavic Gordona, a snaha Reida už byla zbytečná, neboť balon odkopával dobrý metr za brankovou čarou. Bolton tak potvrdil své zasloužené vítězství až úplně ke konci utkání a zbytek duelu dohrál bez nějakých zbytečných starostí.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sunderland je nejspis zachranen podle men vyhra bolton 1 0

Reagovat
Devil

Sunderland si v minulym kole takrka zajistil udrzeni v PL,naopak Boltonu jde jeste o hodne. tip.-1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj ohrožených sestupem. Akutnější problém má ale domácí Bolton. Black Cats venku moc neškrábou, ale snad se vybičují k takovému výkonu, který jim přinese bodový zisk. Sunderland má k záchraně blízko, tak se snad ten krůček povede. Naopak Bolton bych rád viděl mezi sestupujícímy. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč hovoříte o souboj ohrožených sestupem ... Jak by mohl Birmingham City bodově dohnat SAFC, když dvě kola před koncem mají Black Cats náskok na City 7 bodů ??? Přál bych vítětství SAFC, ale sestupově namočený Bolton dá do zápasu více srdce a zvítězí o gól - tipuji 1

Jinak v posledním kole nastoupí Cats proti Arsenalu již v nových dresech - http://www.safc.com/news/?page_id=14764

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypada s nejvetší pravdepodobností jsme zachráneni ..!!!SAFC..po té co během 4 let dvakrát postoupil s L.Championship do PL....a hned po sezone zase sestupoval ..je to ted veliky uspech že jsme se udržely mezi elitou !!!...DIky R. Keane.....!!! třeba příští sezonu zkončíme o par příček výš ..a budeme se po celou sezonu pohybovat v klidnem středu tabulky ....Proti Boltnu by to chtelo bodovat pokud možno naplno ...a pomoci tak Readingu..a Birminghamu k záchrane ..Souhlasím S barym72......Bolton by si mel jít odpočinout Do L .CHampionship .!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland je již zachráněný !!! Ne s největší pravděpodobností, ale na 100 % !!! Pokud bych já měl vybrat k Derby další dva sestupující týmy, tak Fulham a Bolton (to by ale museli Black Cats Wanderers sestřelit) Birminghamu i Readingu byl přál záchranu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele