24. kolo
30.01.2008 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester proti Portsmouthu jako na tréninku

Drtivý vstup do zápasu a především perfektní představení Cristiana Ronalda zajistilo Rudým Ďáblům další tři body, klíčové v boji o titul, který bude ještě vzhledem k formě ManU i Arsenalu pořádně tuhý. Manchester se takto Arsenalu bodově znovu vyrovnal a po 24 hodinách ho sesadil opět z vedoucí pozice.

Hned úplný začátek utkání napověděl mnoho, hlavně to, kdo bude znovu králem na Old Trafford. Nejprve ještě v 6. minutě nechtěně Rooney zblokoval stejně nepovedenou střelu Parka z half-voleje, ale o pár minut později už se radoval Ronaldo. Jeho dva slepené góly, jako vystřižené z učebnice fotbalu, prakticky rozhodly o vítězi tohoto duelu. Jen těžko se mohl Portsmouth vzpamatovat z takového brzkého úderu, a to hned dvojnásobného. Nejprve Scholes s Nanim a Ronaldem světu ukázali, jak je v jejich podání snadné hrát fotbal, poté se předvedl sám portugalský mág. Ta první akce byla opravdu ukázková, posuďte sami: Scholes našel Ronalda, ten sklepl hrudí míč Nanimu, který moc nečekal a hned poslal svého krajana vstříc osmnáctému gólu v sezoně. Ronaldo se sám před gólmanem nemýlil. V druhém případě zase Ronaldo excelentně zakroutil z přímého kopu míč přesně do šibenice, James se jen bezmocně ohlédl.

Manchester následně ne a ne polevit v tlaku a vypracovával si další slušné příležitosti. Nejdříve do třetice už Ronaldo na Jamese nevyzrál ve 24. minutě, pak v minutě 37. trestuhodně neskóroval ve stoprocentní šanci ani Rooney. Tlak Manchesteru v první půli ještě vyvrcholil v závěru pokusy neúnavného Ronalda a Evry.

Ale Rudí Ďáblové si akorát v šatně o přestávce odpočinuli a na svého soupeře vlétli ve druhém poločase se stejnou vervou, jako v tom prvním. Nejdříve v 56. minutě Rooneyho lob ještě stihl před brankovou čarou doběhnout bek Portsmouthu a zabránit tak jistému gólu a poté o osm minut později nezkompletoval v další šanci hattrick Ronaldo, po výborném pressingu Rooneyho.

A to ještě nebylo vše. James měl opravdu den, jelikož vychytal nejprve Parka a pak si počíhal i na dorážku Naniho. Po této akci byl střídán Tevezem Ronaldo, čili už v tu chvíli bylo jasné, že na hattrick nedosáhne. Tevez hned navázal na Portugalcovy výkony, když se pokoušel o gól v 88. minutě, ale do cesty se mu postavil neskutečný James. Vzápětí vybojoval ještě ztracený míč Anderson, brilantně obešel dva hráče soupeře, ovšem pak zacílil vedle.

Tak skončil doslova jednostranný zápas. Chvílemi to totiž vypadalo tak, že Manchester nehraje s Portsmouthem, ale jen rutinně trénuje. Vždyť se Pompey dostali všehovšudy jen ke třem střelám, z nichž ani jedna nemířila mezi tři tyče, zatímco Red Devils pálili celkově 25krát!

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1 1 pokud teda baros prestoupi a bude hrat tip 1 4 baros hatrick

Reagovat
Devil

Doufam ze rozjetou masinu Man.Utd. Portsmouth nepribrzdi a na Old Traffort se bude i po 24 kole slavit vyhra Red Devils . tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Snad klopýtnete a Chelsea vyhrá nad Readingem . Zužení náskoku na bod by byl dobrý . Však budu na zemi a vydim to na výsledek 1:1 a gol da Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

Nez se tym Porsmouthu FC staci rozkoukat,bude po zapase.

Ch.Ronaldo a C.Tevez budou opet excelovat.

Tip: 4-0.

Reagovat
smazaný uživatel

ManUtd. si to nenechá ujít, je navíc na vítězné vlně z FA Cupu. Uvidíme ale, jestli třeba Portsmouth nespasí Milánek Barošů ?!?! Navíc hrát venku Portsmouhu svědčí, viz statistika (7-1-4, 20:14). Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

portsmouthu dochazi dech, 4 hraci v africe, baros mozna da gol v premiere, ale spis ne ... manchester je doma suvereni

Tip: 3:1 goly: tevez 2, evra 1 - mwarumaki 1 (nevim jak se menuje spravne) .)

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš se chytí, dá 2 goly a ManUtd prohraje 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

asi bych to viděl na remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši,vy nekoukáte na fotbal???Kluci z Old Trafford jsou doma nedotknutelní a každýho vypráskaj jako slepý štěňata.Myslím,až přijede Portsmouth do divadla snů tak jim tam strachy zeserou trávník,že ho údržbáři nebudou muset 50 let hnojit

Reagovat
Devil

Ty jsi ten Giggs co tu psal i drive , nebo jsi nekdo jinej ??? (novej)????

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna 2,kdyz tam vyhralo Coventry.A nezajima me ze to byl pohar

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se spletl,omluvam se.Jak vypada prubeh?Asi jednoznacne co?

Reagovat
smazaný uživatel

Paul Scholes odehrál 60 minut, což je paráda a po víc než 3 měsících je opět ve hře

Jinak Cris potvrdil neuvěřitelnou formu a i Míla si zahrál, i když Pompey nespasil

Come on Devils!!

Reagovat
smazaný uživatel

V článku ani zmínka o Milánkovi, že by se neprosadil???

Reagovat
fantomas

Autor: jj nebyl videt, jen jedna střela a to mimo

Reagovat
Devil

Jen tak dal , at to slape ! Glory Glory Man United ...

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United FC = "tym snu"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele