9. kolo
06.10.2007 13:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United - Wigan Athletic 4:0

Díky vynikajícímu výkonu ve druhé půli Manchester United konečně dokázal, že i letos dovede vyhrávat vyšším rozdílem, než 1:0. Po jasné výhře nad Wiganem se Rudí ďáblové dostali na první příčku Premier League, odkud je ale už zítra může vyhnat Arsenal.

Utkání mohlo být pro Manchester ještě jednodušší, kdyby nebylo Kirklandova vynikajícího reflexu, kterým brankář hostí uchránil svůj tým před vlastním gólem po Olembeho nepovedené hlavičce. O chvíli později pak rozhodčí Mike Riley nepochopitelně neodpískal pokutový kop, když si Cristiano Ronaldo pro sebe vybojoval míč a vzápětí byl faulován Brownem. United, už tak dost sužování zraněními, přišli po dvaceti minutách hry o Nemanju Vidiče, který se hlavou srazil s Marcusem Bentem a musel střídat. Po dalších sedmi minutách vystřídal i John O'Shea, který si pravděpodobně natrhl sval. Zápas Premier League si tak poprvé v životě zahrál náhradník Danny Simpson. První poločas nenabídl ani pohlednou hru, ani šance a skóre tak zůstalo nezměněno.

Ve druhé půli nejdříve zahrozil Giggs střelou do spojnice a v 54. minutě se United dočkali i důležitého impulzu v podobě branky. Anderson krásně uvolnil Teveze, ten se dostal do vápna, zbavil se dvou obránců, počkal si na správný moment, když byl vyběhnuvší Kirkland bezmocný na zemi a skóroval prakticky do prázdné brány. Domácí tým potom už nemusel hrát pod tlakem a začal předvádět pohledný fotbal. Dva další góly vstřelil v 59. a 76. minutě Cristiano Ronaldo, čímž si zlepšil svou letošní statistiku na čtyři branky z pěti zápasů a je vidět, že se vrací do formy z fenomenální loňské sezóny. O poslední zásah se postaral Wayne Rooney hlavou po povedeném Simpsonově centru.

Manchester United zvítězil v lize pošesté v řadě, nicméně cena, kterou platil, nebyla malá. V zápase přišel kvůli zraněním o dva hráče a navíc Louis Saha musel být kvůli problémům s kolenem při rozcvičování na poslední chvíli stažen ze soupisky. Chris Hutchings, trenér Wiganu, byl po zápase viditelně zklamaný. "Měli jsme pro tento zápas plán a v prvním poločase fungoval dobře, ale jakmile soupeř dal první branku, zvýšil tempo. Když prohráváte 0:1, je to sice těžké, ale máte stále šanci. Jsem zklamaný, že se naše hra v dalších minutách tak zhoršila," prohlásil Hutchings.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*giggs

Teď se konečně rozstřílíme a každej bude akorát čumět a závidět...UNITED 4ever

Reagovat
HOST*bary72

ManUtd. vyhraje 3:1.

Reagovat
HOST*Devil

Nechci nic zakriknout , ale myslim ze to je jasna 1 . Jen doufam ze daj vice golu nez jeden at zaujatejm fanouskum proti Manchesteru zavrem na chvilku hubu ! 3:0 !

Reagovat
HOST*GIGGS

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!CRISTIANO RONALDO!!!!!Je to to možný???To je kolotoč!!!!!!!!Vždyť to říkám MANCHESTER UNITED is the best!!!!!!!

Reagovat
HOST*cris

přesně tak.....manutd nejvíííííííííííííííííc team...

Reagovat
HOST*Devil

Tak jsme se konecne dockali ! JOOO ! Ted uz Man. Utd. snad k Chelsea nikdo prirovnavat nebude !

Reagovat
HOST*

to co jste předváděli to byl kolotoč zoufalství a náhody ! ! !

Reagovat
HOST*Devil

Jasne ty hnupe 4 nahodny goly a zoufalstvi! Radej ses ani nepodepsal co , aby jsi se nemusel stydet za to co si napsal za kokotinu !

Reagovat
HOST*giggs

Ty buzerante,na co ses koukal???Podle mě 4:0 bylo maximálně zasloužený,ještě byl na ně rozhodčí hodnej a odpustil Wiganu 2 penalty...Tak se hoď do klidu,prober se a přestaň tady takový hovna ty magore vylízanej,máš asi dobrý IQ,dinosaurové by byli proti tobě EINSTEINI

Reagovat
HOST*

konečne starý dobrý manchester

Reagovat
HOST*bano

arsenal je nejleši klub na své

te

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele