33. kolo
05.04.2008 16:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan doam opět nezaváhal, odnesl to Birmingham

Wigan potvrdil domácí slušnou formu i proti Birminghamu. Cenné vítězství nad konkurentem v boji o záchranu mu dvěma brankami vystřelil krajní záložník Ryan Taylor.

Hned z úvodní šance vzešla také první gólová akce utkání, na jejímž konci byl sváteční střelec Taylor. Děkovat za tuto trefu může ale zejména Valenciovi, jenž nejprve utekl soupeři podél pravé postranní čáry a pak spoluhráče vybídl ke skórovaní pěkným centrem, Taylor zakončoval pohotově levačkou. Stalo se tak v 15. minutě a hned za šest minut Valencia opět zahrozil, tentokráte sám střílel, ale vychytal ho Maik Taylor v brance Brums. Ještě předtím ale nedotaženou akci Kilbana zakončoval Heskey střelou přímo do brankáře. A Latics tlačili dál. V minutě 31. zahrával přímý kop hrdina zápasu Taylor, jeho střela byla sice dobře umístěná, nicméně chyběla jí razance, a tak Taylor vcelku bez problémů míč lapil do svých rukavic. Hned vzápětí byl po brutálním zákroku na Kilbana vyloučen hostující Johnson a to byl úplný konec nadějí pro Birmingham. Za dvě minuty pálil Kilbane do tyče. Ve 43. minutě ještě střílel vedle Bent a pak na sebe strhl pozornost i jeden muž v dresu Birminghamu – Argentinec Zarate, když se sám dostal do slušné palebné pozice, jenže zacílil vedle.

Hned na začátku druhého dějství definitivně podtrhl úspěch Latics opět Taylor, stalo se tak v 55. minutě. Brums sice tento gól už konečně postavil na nohy, ale na remízu pomýšlet nemohli i kvůli tomu, že v 62. minutě v dobré šanci nepochodil doposud neviditelný Forssell. Poslední šanci zápasu registrujeme deset minut před koncem, kdy střílel domácí Skoko nad branku.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Devil

Vidim to na plichtu.tip1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vzájemný souboj stále ještě ohrožených sestupem. Přeji to Birminghamu City. Tip 1:1.

Reagovat
Devil

Wigan prekvapil a asi si zajistil ucast do dalsiho rocniku PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan si výrazně pomohl, ale návštěvy má na PL nic moc. Bohužel to ale nevyšlo Birminghamu. I tak ale věřím, že se City v pohodě zachrání.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele