12. kolo
03.11.2007 16:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Chelsea FC 0:2

Chelsea sice nenapodobila výkon ze zápasu s Manchesterem City, ale z Wiganu si veze tři body za dvougólovou výhru, o které rozhodli už ve druhé desetiminutovce Lampard a Belleti. Pro brazilského obránce to byla vůbec první vstřelená branka v dresu Blues. Domácí fotbalisté tak prohráli již šesté utkání v řadě a klesli na příčky sestupu.

Tým Avrama Granta byl před utkáním jasným favoritem, a to také po celý zápas dokazoval, ovšem první vážnější šanci měl Wigan. Střelu Marcuse Benta vyrazil Petr Čech pouze k nohám Dennyho Landzaata, jehož dorážka však v síti neskončila. Potrestání této nevyužité stoprocentní šance přišlo v průběhu 11. minuty, kdy se po akci Wright-Phillipse dokázal prosadit Frank Lampard. I v druhém gólu měl malý anglický záložník prsty. Po jeho přihrávce prosprintoval Juliano Belletti více jak 50 metrů hřiště až k pokutovému území domácích, kde z hranice vápna nedal krásnou střelou Kirklandovi šanci. Wigan dva poměrně rychle inkasované góly hodně zarazily a pouze s jedním útočníkem na hřišti byl především v průběhu prvního poločasu téměř bezmocný. A tak po půl hodině hry zaúřadovala opět Chelsea a Wright-Phillips. Jeho střela z větší vzdálenosti však nakonec skončila v Kirklandových rukách.

Podobně jako na začátku prvního poločasu, tak i ve druhém byl Wigan blízko gólu. Koumas krásnou přihrávkou našel v pokutovém území Landzaata, jehož střelu z dobré pozice na poslední chvíli dokázali zblokovat hostující obránci. Zanedlouho dostal Koumas do šance pro změnu Benta, který byl v pokutovém území faulován Carvalhem, ale penalty se dožadoval neúspěšně. Také Chelsea mohla několikrát skórovat, jenže všechny její příležitosti zůstaly nevyužité.

Velkou pochvalu za dnešní zápas určitě zaslouží krajní záložníci Blues Malouda a Wright-Phillips, kteří svými průniky neustále zaměstnávali obranu Wiganu, ale také pečlivě bránili.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*bary72

Uvidíme určitě boj bez gólů. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že sme rozbehnutí veľmi dobre takže momentálne nemá Wigan proti nám šancu. A ak mám tipovať tak od 0:2 vyššie

Reagovat
HOST*ShaD3

Já nevim, mno. Minulý rok to bylo 1:0 (gol v poslední minutě). Ale čékám něco v rozmezí 0:1 - 1:3

Reagovat
HOST*

vyklepli jsme je a máme 3 body!!!A konečně jsme aspon třetí v tabulce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele