6. kolo
27.09.2008 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Arsenal se postaral o překvapení kola

Arsenal šokoval, když doma po velmi dlouhé době prohrál, navíc s nováčkem z Hullu. Kanonýři se herně trápili po celý zápas, přesto šli do vedení. To však díky profesorské hře co nevidět ztratili a nakonec také dravým Tygrům podlehli.

Poněkud nečekaným tahem zaskočil všechny příznivce Arsenalu jeho manažer, Arsene Wenger. Ten totiž nepostavil v minulém utkání výtečného Bendtnera a vsadil opět na Holanďana Van Persieho. Denilson, jenž poslední kolo odehrál skvěle nalevo, se posouvá zpět do středu záložní formace a na levém kraji se objevuje staronově Walcott. Wengerův protějšek, Phil Brown, naproti tomu vsadil na zkušenosti v osobách Boatenga a Geovanniho.

Jak před zápasem sliboval lodivod Hullu, jeho svěřenci skutečně zpočátku dávali favoritovi najevo, že se jen tak nevzdají. Pocítil to především Denilson, na nějž měli Tigers obzvláště spadeno. Jejich troufalá hra měla za důsledek neexistující tlak domácích ze začátku utkání. Kanonýři v úvodní desetiminutovce tedy ze své hry vytěžili akorát dva rohy, víc nic. Posléze se dostali do šance akorát za vydatného přispění jednoho z obránců ve žlutočerném, který ztečoval Adebayorovu přihrávku k Fabregasovi, jehož následná střela měla do gólových parametrů hodně daleko. V 16. minutě zase Adebayor sice skóroval, ale podle rozhodčího si pomohl mírným postrčením svého strážce.

Netrvalo dlouho a Gunners si pomalu, ale jistě začínali získávat respekt soupeře. A nebýt zbytečného Walcottova zpracovávání míče v dobré střelecké pozici, možná už by to bylo ve 25. minutě 1:0. Anglický křídelník měl určitě střílet z první, když ho šikovně osamoceného na malém vápně našel po sklepnutí od Adebayora Eboue. Následující minuty prakticky až do konce poločasu sice Arsenal měl balon více na svých kopačkách, ale až příliš často kazil. Akce většinou postrádaly myšlenku a záložníci londýnského celku se poměrně často uchylovali k nakopávaným balonům, které pozorní zadáci Hullu sbírali. A tak to ve 41. minutě Eboue zkusil individuálně, z levé strany ale trefil jen boční síť hostující svatyně. To nikterak neubralo rozpačitosti prvopoločasového výkonu domácích.

Ve druhém dějství už věděli Londýňané, co od nováčka očekávat a vrhli se na něj účelněji. Ovoce zvýšená aktivita nesla velmi brzy, už v 50. minutě, kdy důrazně pronikl do vápna z pravé strany Walcott, přihrával slabě před branku, kde v chumlu ještě Adebayor zasáhl balon a posledním, kdo se míče dotkl, byl v dresu Arsenalu zřejmě Fabregas. Motal se tam ale i McShane a právě jemu zřejmě bude připsána tato branka coby vlastní. Každopádně Gunners se ujali vedení a Hull se v té chvíli nacházel ve velmi zapeklité situaci. A mohlo to být ještě horší, kdyby Adebayor za tři minuty mířil v dobré pozici více dolů.

Almunia si na své konto připsal svůj první zákrok až v 55. minutě, kdy Geovanni v akrobatické pozici střílel ze vzduchu nebezpečně na přední tyč, kam ovšem včas doskočil španělský brankář Gunners. Arsenal hrál až příliš profesorsky a neohroženě, což se mu hrubě vymstilo. Geovanni dostal v 62. minutě moc prostoru na rohu velkého vápna a zleva parádně vypálil do vzdálenější šibenice. Almunia letěl vzduchem marně, tohle byla prostě nechytatelná bomba.

To ale nebylo ze strany vzpouzejícího se nováčka vše. Daniel Cousin v 66. minutě využil velké slabiny londýnského celku, tedy bránění standardních situací, když se po rohu prosadil na přední tyči k přesné hlavičce – 1:2. Pak už samozřejmě nemohli domácí pokračovat v naivní hře, na zelený pažit přiklusal Bendtner a začala křečovitá honba za vyrovnáním. Křečovitá byla proto, že až do 78. minuty se dostavovaly jen chabé náznaky šancí. Oněch dvanáct minut před koncem nebezpečně pálil z dálky Fabregas, Myhill se ovšem vyznamenal a balon vyrazil na roh. Zanedlouho prostrčil kolmo na Van Persieho geniálně balon Fabregas, holandský forvard však na vzdálenější tyč nepálil úplně přesně. Aby toho nebylo málo, při Kanonýrech zrovna nestála ani paní štěstěna, když v 84. minutě zacílil prudce hlavou Gallas do břevna. Míč pak dopadl ještě k Velovi, ten už ale jen kolenem odrazil balon mimo tři tyče.

Závěrečný tlak domácích už byl šikovně rozmělňován hosty a poslední minuty byly ze strany Arsenalu poháněny velkou nervozitou a zbrklostí. Přesto ještě Fabregas ranou z velké dálky donutil Myhilla k famóznímu zákroku a z následného rohu zase trestuhodně minul odkrytou svatyni stoper Touré. A když se neujala ani bomba Van Persieho z hrany šestnáctky, bylo hotovo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

muj typ je tak 4:1 pro arsenal sice hull porzili newcastle ale temu ted nejak nejde

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal vyhraje 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

ARSENAL vyhraje tak 6-7:0 možna 6:1

Reagovat
smazaný uživatel

TIP 5 0 snad se vratí aj nasri však gunners už na 1 místo nikoho nepustí

Reagovat
smazaný uživatel

Nasri v tomhle zápase hrát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pustí,jako každej rok,po polovině sezóny se budou trápit a hledat,ale pravda je,že teď předváděj úžasnej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakonec pustí vždycky po krásnej výkonech přijde toto neřekl bych že sme mněli smulu byl to otřesný zápas do 1 mniuty do 90 totalně špatný nahrávky

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal FC porazí Hull City 2:0.

Reagovat
Devil

Kdyby se konalo nejaky prekvapeni,vubec bych se nezlobil!

tip.-3:0

Reagovat
smazaný uživatel

přeju si aby arsenal vyhrál nejmíň 4:0 ale jestli hull zvolí taktiku jako stoke proti liverpoolu tak bojim bojim

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal 3:0 hull

Reagovat
smazaný uživatel

co ten pesimismus :D vsak jsme vyhráli :)

Reagovat
smazaný uživatel

PRO REDAKCI: Zmente ten odporný GIF co je místo znaku týmu Hull... na to se nedá koukat... tady máte link na png co jsem zmastil.. pouzijte ten, ostuda dát to co tam máte ted... http://zsfrydlant.chytrak.cz/HullCity.png

Reagovat
smazaný uživatel

Smekam pred Hullem, velmi (mile) mě překvapil.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji vitezi...

Reagovat
Pharrell

prohrali take kvuli tomu,ze uz dostali 3.gol z rohu a to by se adeptu na titul nemelo vstavat

Reagovat
antimadrista

posranej arsenal, tiket je v háji

Reagovat
smazaný uživatel

omg tak to nečekal asi nikdo...musim říct že hull se bude v PL držet pěkně dlouho...jestli se na světě našel nějakej blázen co vsadil na výhru hullu tak mu závidim ty prachy

Reagovat
smazaný uživatel

HULL THE BEST tygři jsou moji černí koně

Reagovat
smazaný uživatel

jj nejlepší nováček...přeju jim aby byly tak do 10. místa hrajou dobře

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

JAKO ZE DOSTAL ARSENAL NA PRDEL :D:D: PEKNE BANANY NO GLORY GLOR MAN UNI.

Reagovat
smazaný uživatel

HULL SE PEKNE UKAZAL

Reagovat
smazaný uživatel

tiket v řiti a to byl poslední match

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele