35. kolo
04.05.2009 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hull počtvrté za sebou nebodoval a výrazně tak pomohl Aston Ville

K tomu, aby si Villans upevnili pátou příčku, stačilo v pondělní dohrávce podat ne zrovna dvakrát přesvědčivý výkon. Na druhou stranu lze říct, že domácí po většinu zápasu určovali tempo hry a vítězství si zasloužili spíše než pasivnější soupeř.

Do tak důležitého utkání prakticky Hull nemohl odstartovat hůře. Hned zkraje se dostal pod tlak především vinou lajdáckého strážení Younga a navíc už po devíti minutách hry přišel o kapitána. Ian Ashbee nepřežil souboj s Milnerem bez zdravotní újmy a již takhle brzy musel přepustit místo na hrací ploše Marneymu. Veškerá ofenzivní snaha Tigers, a že nebyla nijak intenzivní, k tomu všemu troskotala na nulové podpoře záložníků. Hosté zpravidla vyráželi kupředu ve třech, ve čtyřech a to se pak těžko střílejí góly. Dá se tedy říct, že doteď Villans s přehledem kontrolovali hru, avšak Myhilla poprvé pořádně procvičili až ve 25. minutě. Tehdy se k exekuci přímého volného kopu postavil Milner, aby ho zahrál přímo doprostřed soupeřovy svatyně.

Postupem času se Tygři přeci jen začali osmělovat, přesto však brzy inkasovali. Třebaže se doposud zdálo, že na rychlých protiútocích budou stavět spíše hosté, byla to Aston Villa, komu ve 34. minutě jeden takový atak do otevřené obrany vynesl vedení. Young z levé strany pokutového území nasměroval kroucený balon ke Carewovi, který se zbavil svého strážce, jen taktak protrhl ofsajdovou past a lehkou tečí rozjásal domácí publikum. To však zkraje slavilo poněkud rozpačitě, vždyť kompletní trojice zadáků v oranžovém reklamovala Norovo postavení mimo hru, na které to také nejprve vypadalo.

Na šance vyloženě chudý první poločas tak branku sice přinesl, avšak brankáři se příliš nezapotili. Do přestávky už se totiž obraz hry nezměnil. S míčem se opět mazlila především neefektivní Aston Villa, která svou místy až drtivou územní převahu přetavila už jen v jedinou gólovou příležitost. Gabrielu Agbonlahorovi v cestě za Youngovou parádní kolmicí výrazně pomohlo podklouznutí Zayatteho, rychlíkova pumelice na bližší tyč pak ovšem bystrého Myhilla nepřekvapila.

Po čtvrthodinovém odpočinku se Hullu povedlo víceméně vyrovnat hru, žádné nebezpečí pro Villu však z takového faktu nepramenilo. Šancí dlouho nepřibývalo ani na jedné straně, až v 78. minutě konečně došla trpělivost Cousinovi, který zprava směřoval nebezpečný centr ke kopačkám Barmbyho. Ten jen těsně nedosáhl.Tigers v těchto chvílích celkem pevně svírali taktovku zápasu ve svých rukou a hned za čtyři minutky se propracovali k další možnosti srovnat se soupeřem krok. Dawsonův kroucený balon ze standardní situace však postupně minul jak Cousin, tak Manucho, aby se nakonec pouze k nepatrné teči dostal Barmby. Friedel si na čáře mohl dovolit jakýsi skok na efekt. V nastavení ještě americký brankář musel zasahovat proti spíše propagační hlavičce Manucha, pak už se mohl se svými spoluhráči spokojeně uklidit do kabiny.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Lahvac-CZ

4:2

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Čekal jsem víc branek , ale byl to pěkný zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele