37. kolo
16.05.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hull se zvládl okamžitě vytrmácet ze sestupových vod

Situace vespod tabulky se opět pořádně komplikuje a může za to právě poněkud překvapivá remíza Hullu s Boltonem. Tygři se na Reebok Stadium chovali pomalu jako doma a domácí tak nakonec mohou být rádi za to, že inkasovali jen jednou.

Tigers se vstříc záchraně vydali s nevídanou vervou. Hráče Boltonu i na jejich hřišti zpočátku přišpendlili k pokutovému území a zejména z pravé strany do něj posílali jeden balon za druhým. Jedinou pořádnou šanci si ovšem vytvořili až ve dvacáté minutě Manucho, když po centru Garcii hlavičkoval přímo do Jaaskelainena. Netrvalo však dlouho a probudili se i Trotters, aby co nevidět udeřili. Nadějný protiútok nejprve Taylor zakončil pouze do protihráče, jenže míč se odrazil přímo ke Steinssonovi, jehož křižná střela už si našla své místečko v síti natažené za Myhillovými zády.

Do konce poločasu se pak bylo neustále na co dívat. Nejprve se dostavily dvě slepené šance hostí na vyrovnání. Na Manuchův přespříliš vysoký pokus totiž ihned navázal po rohu Barmby se svou nepřesnou hlavičkou zpoza zadní tyče. Mírnou nadvládu Hullu pak na chvilku přerušil Elmander, když ho Muamba vyzval k nepříjemné přízemní střele, avšak ihned za dvě minuty zahrozil znovu hostující celek. Tentokráte prostřednictvím Geovanniho hlavičky doprostřed branky. Definitivní tečku za prvním dějstvím napsal ve čtvrté minutě nastavení Cahill, jehož hlavičkový pokus musel Fagan dramaticky blokovat až na brankové čáře.

Hull byl v první půli nesmírně aktivní a agresivní hra se mu oplatila hned na startu druhé části. Pro dlouhý míč za obranu si měl v poklidu doběhnout Shittu, avšak dotírající Fagan ho zcela zneklidnil a přes rozevlátého stopera bez problémů prostřelil zaskočeného Jaaskelainena. Bezmoc zanedlouho pocítil i Finův protějšek v brance Hullu. Stalo se tak v 68. minutě, kdy se míč po rohovém kopu odrazil od dezorientovaného Manucha směrem k brankové čáře, na které opět v poslední chvíli hasil Fagan.

Závěrečná dvacetiminutovka však patřila beze zbytku zachraňujícím se hostům. Za ty nejprve nastřelil Barmby tyčku, poté Geovanniho pokus nezvládl pořádně doklepnout do sítě Marney. Poslední šanci zápasu měl pak na svědomí neúnavný Manucho devět minut před vypršením řádné hrací doby. Tehdy se po standardní situaci dostal k hlavičce, kterou neuvěřitelným zákrokem vychytal Jaaskelainen.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
Lahvac-CZ

0:0 je dost pravděbodobné...

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton zřejmě zvítězí. Tip 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele