25. kolo
07.02.2009 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea darovala bod Hullu

Chelsea si na konto připsala další nečekanou bodovou ztrátu. Kouč Luiz Felipe Scolari sice stále věří v titul, po zápase s Hullem ale má určitě o čem přemýšlet. Jeho svěřenci totiž uhráli doma pouze bezbrankovou remízu.

Obrana Hullu je letos děravá jako cedník a dnes se to málem potvrdilo už ve druhé minutě. Po standardní situaci se ocitl ve více než stoprocentní tutovce kapitán John Terry, jenže asi z metru od brankové čáry poslal nepochopitelně míč nad a odmítl tak vedení pro Chelsea. Domácí fotbalisté byli i nadále o něco lepší, zatímco hosté se především bránili. O ohrožení Hilária, který chytal na místo Petra Čech, se pokoušel dalekonosným pokusem Geovanni, ovšem míč poslal nad.

Až v 19. minutě dala o sobě Chelsea opět velmi hlasitě vědět. Po rychlém protiútoku, který vedl Kalou, se v šanci ocitl Quaresma, jenž se efektivní zasekávačkou zbavil dobíhajících obránců a na bránu gólmana Duka vyslal nepříjemnou střelu. Hostující jednička ale jeho pokus vyrazila. Zanedlouho hlavičkoval po rohovém kopu Alex, míč však poslal nad. Nebezpečnou střelu Lamparda pro změnu zblokoval jeden z bránících hráčů.

V 28. minutě dostal Hull skvělou příležitost ohrozit bránu Hilária z přímého kopu, ale Geovanni poslal svou střelu nad. Z podobné pozice zakončoval zanedlouho na druhé straně Ballack, ale moc dobře si nevedl. Matt Duke se musel skutečně častokrát činit, jelikož Blues měli do konce prvního poločasu několik zajímavých šancí. Ani jeden celek se však nedokázal prosadit, a tak se odcházelo ze hřiště za překvapivého bezbrankového stavu.

Chelsea vstoupila do druhé půle s cílem ujmout se co nejrychleji vedení, jenže moc toho nepředvedla a obrana Hullu se stále statečně držela. V 54. minutě navíc málem Tigers udeřili. Fagan odzbrojil Mikela a snažil se překonat gólmana Hilária, ten si ale nakonec s jeho střelou poradil a Hull tak přišel o skvělou možnost skórovat. Chelsea je zvyklá střílet velký počet branek, ale dnes se střelecky trápila. Hlavně proto přišel v 63. minutě na hřiště Didier Drogba, který přišel podpořit útočné snažení Nicolase Anelky.

O pět minut později ovšem svěřenci kouče Browna byli vedoucímu gólu neuvěřitelně blízko. V pokutovém území se ocitl úplně volný Fagan a míč poslal jen těsně vedle. V tomto momentě měla Chelsea velké štěstí. Na druhé straně naopak odepřel hráčům v modrých dresech rozhodčí Mason po ruce Dawsona jasnou penaltu. V 79. minutě zlikvidoval další šanci Kaloua skvělý Duke. Nechybělo mnoho a Hull mohl strhnout vedení na svou stranu. V závěru mířil ale nepřesně Ashbee. Litovat ale nějak nemusí, jelikož jeho celek si ze Stamford Bridge odváží nesmírně cenný bod.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 Hullu to nejde

Reagovat
Devil

Bylo by to krasny,kdyby Chelsea opet stratila body.

tip.-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-chelsea uz musi naplno bodovat ked sa chce udrzat v hre o titul,z poslednych 10 zapasoch prehrala 3x ale to z muzstvami z big4,hullu sa nedari uz 8 zapasov caka na titul...vzajomne zapasy-hrali sa iba 2 ale tie chelsea jednoznace vyhralaa

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 doufám musíme sakra

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacna vyhra domacich. moj tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0. Quaresma se předvede a vstřelí dvě branky.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nebude nejaka sporna cervena karta tak by se chesea nemela trapit a vyhrat 2:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

polcas 1:0 a tak to aj skonci

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas hárla Chelsea dobře, druhý poločas byl trapas - sice jim neuznali penaltu, to je pravda, ale jinak si nedokázali vytvořit žádné šance, to mii Hull připadal nebezpečnější. Jinak Scolariho opravdu nechápu - stáhnout Ballaka a Quaresmu byla podle mě velká blbost ...

Reagovat
Gon7zi

Jj to střídání bylo hrozné, Quaresma i ballack byli skoro nejlepsi hraci na hristi a on je stahne... no hlavně že tam poslal super marného deca s drogbou, kteří neudělali vůbec nic a jeětě tam nechal anelku, kterému to vůbec nejde v posledních zápasech. No co ale tak třeba ty marné výkony budou pokračovat a "big phill" odejde a vratí se Grant

Reagovat
smazaný uživatel

uplne jsi mne to vzal pusy to jeho stridani uplne stejne jako minule 2 dobry stahne a 2 streva tam posle

Reagovat
Devil

Krasa Chelsea jen tak dal!

Reagovat
smazaný uživatel

co dodat...hrůza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele