11. kolo
01.11.2008 16:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Chelsea FC - Sunderland AFC 5:0

Chelsea neponechala nic náhodě a proti Sunderlandu potvrdila pověst jednoho z nejlépe střílejícího týmu soutěže. Už po poločase vedla 3:0 a ve druhé půli přidala další dva přesné zásahy. Hattrick si na konto připsal útočník Nicolas Anelka.

Roy Keane splnil to, co předeslal. Základní sestavu proti středečnímu zápasu obměnil a v útoku se například objevil neznámý, teprve 18letý mladík Tim Waghorn. Podle očekávání ale začala Chelsea lépe a v prvních minutách svému soupeři moc míč nepůjčila. K zajímavé střele se dostal Florent Malouda a z poměrně velké vzdálenosti se snažil zaměstnat gólmana Fulopa, který ale zasahovat nemusel, jelikož střela byla nepřesná.

První skutečná šance málem přišla v 10. minutě, kdy se snažil Chimbondu přetlačit Ashley Cole a poslat míč do brány, jenže proti francouzskému zadákovi se neprosadil. Sunderland se do hry téměř vůbec nedostával, a tak na nějaké příležitosti moc pomýšlet nemohl. Naopak nebezpečně opět zahrozil Malouda, s jehož střelou si ale Fulop poradil. Za pár sekund měl maďarský gólman velké štěstí, jelikož Deco nastřelil břevno.

Chelsea měla v zápase navrch, jenže nedokázala si vytvořit moc šancí. Vedení se ovšem ujala v 27. minutě. Střelu Colea z úhlu sice ještě gólman Fulop se štěstím odvrátil, ale pouze ke stoperu Alexovi, jenž ve skluzu už poslal míč do brány. Uběhly tři minuty a již na 2:0 zvyšoval Nicolas Anelka. Hostující hráči reklamovali ofsajd a zřejmě měli pravdu. Gól ovšem platil. Sunderland zaostával ve všech činnostech a před přestávkou potřetí inkasoval. Malouda poslal přihrávku na volného Anelku, který neměl problém poslat míč do prázdné brány.

Druhý poločas začal obdobně jako skončil ten první. Sunderland se sice trochu více vytáhnul dopředu, ale na jistou obranu Chelsea recept nenašel. V 51. minutě opět inkasoval a o vítězi nebylo sebemenší pochyb. Po centru Anelky zakončoval hlavou do prázdné brány Frank Lampard. Obrana Black Cats byla v tomto zápase děravá jako cedník. Uběhly dvě minuty od čtvrtého gólu a svůj hattrick dokonal Nicolas Anelka, který byl nepokrytý a v pohodě zakončoval.

Chelsea hrála ve velké pohodě a v 60. minutě málem přidala další zářez. Maloudova hlavička ale letěla těsně nad, Bosingwova dělovka z dálky naopak byla lapena gólmanem Fulopem. První šanci měl Sunderland až v 67. minutě, Djibrila Cissého ale skvěle vychytal Petr Čech. Blues bez jakýchkoliv potíží zápas dotáhli do vítězného konce a proti tragickému soupeři slavili zaslouženou vysokou výhru.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chelzi vyhraje 100%

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hurá po týdnu zas dávají na Primě atraktivní zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych 2:0 (Kalou, Anelka)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 s přehledem chelsea vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

joooooo už jeto 4:0 pro chelzi

Reagovat
smazaný uživatel

joooooo už jeto 4:0 pro chelzi

Reagovat
Maverick 65

5:0 CFC!!

Reagovat
smazaný uživatel

nice match

Reagovat
smazaný uživatel

jo byl ot good zápas aji jsme viděl že anelka dal 3goly ale zase do prázdný brány no lavtně on ej jinak nedává ale jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Cechova 100. nula v chelsea? to je docela hustý :)

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě k tomu za 4 roky v Chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele